Äldre

Vårens aktivitetsprogram för seniorer är här

Nu kan du ta del av vad våren 2018 har att erbjuda hos Solnas alla seniorträffar! Det gedigna utbudet av kurser och aktiviteter listas i den digitala broschyren som även finns att hämta som fysiskt exemplar hos seniorträffarna eller i stadshuset.

 • Varning för bedragare som lurar sig in hos äldre

  Den senaste tiden har de så kallade åldringsbrotten blivit extremt vanliga i stora delar landet, rapporterar polisen. Solnas närpolis har tagit emot anmälningar från äldre solnabor som vittnar om personer som försöker ta sig hos dem. Var vaksam mot okända besökare och släpp inte in okända personer i hemmet.

 • Rökfri arbetstid inom vård och omsorg

  All arbetstid ska bli rökfri inom Solnas vård- och omsorgsverksamheter. Beslutet innebär en mer hälsosam miljö för både brukare av vården och för medarbetarna. I stadens egna verksamheter införs rökfri arbetstid från och med den 1 april 2018.

 • Äldre solnabor nöjda med hemtjänst och omsorgsboende

  Socialstyrelsen har i dagarna presenterat sin årliga undersökning om äldreomsorg och hemtjänst. Undersökningen visar att solnabor, som bor på vård- och omsorgsboende eller har hemtjänst, överlag är mycket nöjda. En siffra som sticker ut extra är att hela 91 procent av de anhöriga tycker att samarbetet med hemtjänstpersonalen fungerar bra vilket är en ökning från i fjol.

 • Trygghetens cykel ett lyckat pilotprojekt

  Efterfrågan på en åktur har varit stor bland de äldre sedan cykeln invigdes i våras på Trygghetens äldreboende. Tack vare volontärer som trampat runt cykeln har de äldre fått se platser i Solna som de inte hade kunnat ta sig till på egen hand.
  – Den här verksamheten bidrar säkert till ett bättre liv, säger Peter Lamming som är volontär och själv pensionär.

 • Goda exempel inom Solnas vård och omsorg belönades med kvalitetspris

  Nya arbetssätt inom Solnas vård- och omsorgsverksamheter prisades under torsdagen på den årliga Kvalitetsdagen. Hallens vård- och omsorgsboende var en av verksamheterna som tog emot stadens kvalitetspris. I Hallens relaxrum kan de boendes minnen väckas till liv med hjälp av musik, ljud från naturen samt olika dofter.

 • Nytt trygghetsboende byggs i Huvudsta

  Nu är det klart att kvarteret Palsternackan på Jungfrudansen i Huvudsta får ett nytt trygghetsboende för personer som är över 70 år. Signalisten har fått klartecken att bygga 80 lägenheter i det natursköna läget intill Ulvsundasjön.

 • Anhörigveckan: Livsstil påverkar risken för demens

  Hälften av oss blir dementa i 80- till 90-årsåldern, men mycket kan vi själva göra för att förskjuta risken att drabbas. Det berättade demenskoordinator Amira Akhavan inför en intresserad publik på måndagen då anhörigveckan 2017 inleddes.

 • Seniorträffarnas dag 2017 bjöd på inspiration

  Allsång, hantverk och smaskigt fika lockade många till Seniorträffarnas dag under onsdagseftermiddagen, då Solnas alla seniorträffar hade samlats på seniorträffen Ankaret i Hagalund för att visa upp sina verksamheter.

 • H.M. Drottning Silvia besökte Skoga äldreboende

  Solna har Silviacertifierat samtliga äldreboenden i staden, och av den anledningen fick Skoga äldrecentrum i Huvudsta under onsdagen besök av certifieringens grundare, drottning Silvia.

 • Jämför hemtjänst

  I Solna kan du välja bland ett flertal olika utförare av hemtjänst. Vi har skapat en tjänst där du kan jämföra hemtjänstförtagen utifrån vad deras kunder tycker om dem.