Äldre

Vårens aktivitetsprogram för seniorer är här!

Nu kan du ta del av vad våren 2019 har att erbjuda hos Solnas alla seniorträffar! Det gedigna utbudet av kurser och aktiviteter listas i den digitala broschyren som även finns att hämta som fysiskt exemplar hos seniorträffarna eller i stadshuset.

 • Invigning av det nya köket på Skoga äldrecentrum

  Efter omfattande renoveringsarbeten har nu det nya köket på Skoga äldrecentrum invigts. Nya ytskikt, ny inredning och gjutning av golv är exempel på genomförda åtgärder.

 • Tilldelningsbeslut för vård- och omsorgsboenden i Solna

  Den 5 juni 2018 fattade omvårdnadsnämnden ett tilldelningsbeslut gällande driften av vård- och omsorgsboenden i Solna.

 • Kanadensiska studenter på besök i Solna

  En grupp bestående av 30 studenter och tre lärare från det kanadensiska Western University Ontario besökte i veckan på Solna och omvårdnadsförvaltningen. Studenterna går en kurs med fokus på äldreomsorg och vad Kanada kan lära sig av skandinavisk äldreomsorg.
 • Peter är första mottagare av Bergshamra cykelpris

  Det nyinstiftade Bergshamra cykelpris går till den eller de som gjort något för eller på cykel under året. Den första pristagaren är Peter Lamming, som tilldelas priset för sina insatser som cykelvolontär för Solnas äldre. Priset delas ut på cykelloppisen på Bergshamra torg lördagen den 5 maj.

 • Alla var vinnare när Funkisfestivalen kom till Cirkus

  Funkismello har bytt namn till Funkisfestivalen, men namnbytet till trots var det samma fantastiska stämning när finalen 2018 avgjordes på Cirkus. 15 bidrag från hela landet framförde sina låtar inför en jublande publik på ett fullsatt Cirkus.

 • Varning för bedragare som lurar sig in hos äldre

  Den senaste tiden har de så kallade åldringsbrotten blivit extremt vanliga i stora delar landet, rapporterar polisen. Solnas närpolis har tagit emot anmälningar från äldre solnabor som vittnar om personer som försöker ta sig hos dem. Var vaksam mot okända besökare och släpp inte in okända personer i hemmet.

 • Rökfri arbetstid inom vård och omsorg

  All arbetstid ska bli rökfri inom Solnas vård- och omsorgsverksamheter. Beslutet innebär en mer hälsosam miljö för både brukare av vården och för medarbetarna. I stadens egna verksamheter införs rökfri arbetstid från och med den 1 april 2018.

 • Äldre solnabor nöjda med hemtjänst och omsorgsboende

  Socialstyrelsen har i dagarna presenterat sin årliga undersökning om äldreomsorg och hemtjänst. Undersökningen visar att solnabor, som bor på vård- och omsorgsboende eller har hemtjänst, överlag är mycket nöjda. En siffra som sticker ut extra är att hela 91 procent av de anhöriga tycker att samarbetet med hemtjänstpersonalen fungerar bra vilket är en ökning från i fjol.

 • Trygghetens cykel ett lyckat pilotprojekt

  Efterfrågan på en åktur har varit stor bland de äldre sedan cykeln invigdes i våras på Trygghetens äldreboende. Tack vare volontärer som trampat runt cykeln har de äldre fått se platser i Solna som de inte hade kunnat ta sig till på egen hand.
  – Den här verksamheten bidrar säkert till ett bättre liv, säger Peter Lamming som är volontär och själv pensionär.

 • Goda exempel inom Solnas vård och omsorg belönades med kvalitetspris

  Nya arbetssätt inom Solnas vård- och omsorgsverksamheter prisades under torsdagen på den årliga Kvalitetsdagen. Hallens vård- och omsorgsboende var en av verksamheterna som tog emot stadens kvalitetspris. I Hallens relaxrum kan de boendes minnen väckas till liv med hjälp av musik, ljud från naturen samt olika dofter.