Äldre

Nu finns höstens aktivitetsprogram på seniorträffarna ute

Nu finns höstens aktivitetsprogram för seniorer att hämta på stadens seniorträffar, webbplats och stadshus. I aktivitetsprogrammet finns alla aktiviteter på stadens seniorträffar hösten 2017 listade.

 • Välkommen att delta i höstens matlagningskurs på Turkosen

  Är du äldre och intresserad av att laga och äta mat tillsammans med andra? I höst kan du då anmäla dig till en matlagningskurs med Helga Hamprecht på Turkosens seniorträff. Kursen hålls tisdagar mellan 10.00-14.00. Tillsammans med andra deltagare tillagas en trerättersmeny som ni sedan avnjuter tillsammans.

 • Jungfrufärd för Trygghetens nya cykel

  Uppståndelsen var stor när de första pedaltrampen med den nya cykeln på Trygghetens äldreboende togs. Cykeln är en del av ett pilotprojekt som ser över möjligheten att göra cykling för äldre till ett inslag hos samtliga äldreboenden i staden.

 • Demens ur flera perspektiv på Inspirationsdagen 2017

  Inspirationsdagen i Solna är en återkommande dag som syftar till att inspirera och återge goda exempel inom stadens verksamheter. Temat för 2017 års Inspirationsdag var Demens ur flera perspektiv.

 • Hattparad och påskfika på seniorträff Ankaret

  Torsdagen den 13 april var det åter dags för hattparad på seniorträff Ankaret för Solnas seniorer. De som ville dök upp med egengjorda hattar i alla dess former och färger. Utöver hattparaden bjöds besökarna även på musikunderhållning av Fyrtiotalisterna och påskfika. Nedan hittar du bilder från en del av hattarna från paraden!

 • Trygghetsboenden byggs i Huvudsta och Bergshamra

  Under omvårdnadsnämndens sammanträde den 21 mars 2017, antogs nämndens årsredovisning för 2016. Bland annat har satsningar på trygghetsboenden i Huvudsta och Bergshamra påbörjats. Totalt sett rör det sig om cirka 130 nya lägenheter som byggs för solnabor från 70 år och uppåt.

 • Nu drar vårens promenader för Solnas seniorer igång

  Onsdagen den 22 mars 2017 är det dags vårens första vandring, som går från Djurgårdsbrunnsviken till Sjöhistoriska museet. Tolv promenader inom och utanför Solnas gränser finns inplanerade under våren. Välkommen att vandra med oss!

 • Friskvård för 90-plussare i Solna!

  Solna stad erbjuder en bred variation av verksamheter som syftar till att öka det fysiska och psykiska välbefinnandet för de äldre invånarna i staden. Nu har även en träningsgrupp för 90-plussare startat på Sockerbitens seniorträff i Ritorp.

 • Herrklubben söker medlemmar

  Är du man, pensionär och ledig på tisdagseftermiddagar? Tisdag 1 september kl. 13.00 börjar Herrklubben med sina träffar på seniorträffen Ankaret.

 • Promenad Råsunda Villastad 30 juli

  Välkommen på promenad genom Råsunda Villastad på torsdag 30 juli. Samling kl. 10.00 vid T-banestation Näckrosen. Arrangör är pensionärsföreningen SPF Solrosen.

 • Utflykt 23 juli med PRO Råsunda

  Torsdag 23 juli anordnar PRO Råsunda en utflykt och rundvandring i Vaxholm. Samling kl. 10.00 vid Näckrosens tunnelbanestation, perrong riktning mot Stockholm. En av fem sommarutflykter som pensionärsföreningarna i Solna ordnar den här sommaren.