Äldre

Nu finns höstens aktivitetsprogram på seniorträffarna ute

Nu finns höstens aktivitetsprogram för seniorer att hämta på stadens seniorträffar, webbplats och stadshus. I aktivitetsprogrammet finns alla aktiviteter på stadens seniorträffar hösten 2017 listade.

 • Anhörigveckan: Livsstil påverkar risken för demens

  Hälften av oss blir dementa i 80- till 90-årsåldern, men mycket kan vi själva göra för att förskjuta risken att drabbas. Det berättade demenskoordinator Amira Akhavan inför en intresserad publik på måndagen då anhörigveckan 2017 inleddes.

 • Seniorträffarnas dag 2017 bjöd på inspiration

  Allsång, hantverk och smaskigt fika lockade många till Seniorträffarnas dag under onsdagseftermiddagen, då Solnas alla seniorträffar hade samlats på seniorträffen Ankaret i Hagalund för att visa upp sina verksamheter.

 • Anhörigveckan den 2 till 6 oktober 2017

  Anhörigteamet i Solna stad vänder sig till dig som ger stöd till en anhörig. Första veckan i oktober erbjuder vi kostnadsfria föreläsningar och aktiviteter. Här hittar du programmet, alla är välkomna!

 • Nytt trygghetsboende byggs i Huvudsta

  Nu är det klart att kvarteret Palsternackan på Jungfrudansen i Huvudsta får ett nytt trygghetsboende för personer som är över 70 år. Signalisten har fått klartecken att bygga 80 lägenheter i det natursköna läget intill Ulvsundasjön.

 • H.M. Drottning Silvia besökte Skoga äldreboende

  Solna har Silviacertifierat samtliga äldreboenden i staden, och av den anledningen fick Skoga äldrecentrum i Huvudsta under onsdagen besök av certifieringens grundare, drottning Silvia.

 • Dags för Solnas seniorer att ge sig ut på tur

  Nu är programmet för höstens vandringar äntligen här! Under elva onsdagar är alla seniorer välkomna att delta i arrangerade promenader både i och utanför Solna. Boka in onsdagen den 13 september då den första promenaden tar oss genom vackra Sigtuna.

 • Välkommen att delta i höstens matlagningskurs på Turkosen

  Är du äldre och intresserad av att laga och äta mat tillsammans med andra? I höst kan du då anmäla dig till en matlagningskurs med Helga Hamprecht på Turkosens seniorträff. Kursen hålls tisdagar mellan 10.00-14.00. Tillsammans med andra deltagare tillagas en trerättersmeny som ni sedan avnjuter tillsammans.

 • Herrklubben söker medlemmar

  Är du man, pensionär och ledig på tisdagseftermiddagar? Tisdag 1 september kl. 13.00 börjar Herrklubben med sina träffar på seniorträffen Ankaret.

 • Promenad Råsunda Villastad 30 juli

  Välkommen på promenad genom Råsunda Villastad på torsdag 30 juli. Samling kl. 10.00 vid T-banestation Näckrosen. Arrangör är pensionärsföreningen SPF Solrosen.

 • Utflykt 23 juli med PRO Råsunda

  Torsdag 23 juli anordnar PRO Råsunda en utflykt och rundvandring i Vaxholm. Samling kl. 10.00 vid Näckrosens tunnelbanestation, perrong riktning mot Stockholm. En av fem sommarutflykter som pensionärsföreningarna i Solna ordnar den här sommaren.