Familj & omsorg

Avslutning av Hälsoprojektet 65+

Måndagen den 25 april avslutades Hälsoprojektet 65+ med omgångens sista träningspass. I anslutning till avslutningen var omvårdnadsnämndens ordförande Samuel Klippfalk på plats för att dela ut ett diplom till friskvårdsanläggningen Puls och Träning som tack för deras medverkan i Hälsoprojektet.

 • Prisregn över goda initiativ i Solnas vård- och omsorgsverksamheter

  För sjunde året i rad var det så dags för Kvalitetsdagen igen, en dag helt tillägnad de goda exemplen på nya arbetssätt i Solnas vård- och omsorgsverksamheter. Ett av de projekt som prisades med stadens Kvalitetspris var Ametistens initiativ att låta de boende göra film av sina livsberättelser.

 • Funkismello

  Vill du vara Solnas representant i Funkismello 2017, melodifestivalen för personer med funktionsnedsättning? Anmäl dig redan idag!

 • Har du funderingar kring bankärenden på internet?

  Vid två tillfällen i oktober besöker Nordea respektive Handelsbanken två seniorträffar i Solna. Ta tillfället i akt och lär dig hur du betalar räkningar på internet!

 • Ökat inflytande och deltagande skapar effektivare verksamheter

  Solna stad har tillsammans med NSPH (Nationell Samordning för Psykisk Hälsa) och Studieförbundet Vuxenskolan inlett ett samarbete med syfte att skapa studiecirklar för solnabor som har en psykisk funktionsnedsättning, missbruks- eller beroendeproblematik. Med ökat inflytande erbjuder staden möjligheten att delta i utformningen av stadens verksamheter.

 • Anhörigprogram vid psykisk ohälsa startar 13 oktober

  Lever du nära någon med psykisk ohälsa och behöver stöd för egen del? När en person drabbas av psykisk ohälsa eller sjukdom berörs även du som lever i dennes närhet. Du kan också behöva stöd för din egen del. Den 13 oktober startar ett nytt anhörigprogram, som riktar sig till dig som lever nära någon med psykisk ohälsa.