Familj & omsorg

Nu är stadens alla äldreboenden med demensinriktning Silviacertifierade

Fredagen den 21 april 2017 Silviacertifierades två av våningarna på Polhemsgårdens äldreboende, och därmed fullbordas stadens stora satsning på utbildning inom demensvård. Satsningen innebär att Solna stad, tillsammans med Tyresö kommun, är de enda av stiftelsen Silviahemmet helcertifierade kommunerna i landet.

 • Hattparad och påskfika på seniorträff Ankaret

  Torsdagen den 13 april var det åter dags för hattparad på seniorträff Ankaret för Solnas seniorer. De som ville dök upp med egengjorda hattar i alla dess former och färger. Utöver hattparaden bjöds besökarna även på musikunderhållning av Fyrtiotalisterna och påskfika. Nedan hittar du bilder från en del av hattarna från paraden!

 • Språkcafé på biblioteket bidrar till ökad språkförståelse

  Tisdagen den 4 april höll stadsbiblioteket i Solna centrum, som en del av Project X, språkcafé för nyanlända ungdomar i Solna. På språkcaféet fick ungdomarna träna på att prata svenska samt en introduktion till svensk litteratur och bibliotekets utbud.

 • Föreläsning om äldres säkerhet

  Civilförsvarsförbundet Solna-Sundbyberg inbjuder till öppen föreläsning för allmänheten med tema äldres säkerhet. Under cirka två timmar lär du dig hantera vardagens risker, som hemsäkerhet, brandsäkerhet och personlig säkerhet.

 • Varning för bedragare

  Det har kommit till stadens kännedom att en person som utger sig vara från Solna stad besöker äldre i deras hem och erbjuder gratis fönsterputsning. Denna person är inte utsänd av staden och vi erbjuder ingen sådan tjänst. Släpp inte in denna person i ditt hem!

 • Satsning för att öka inflytandet inom Socialtjänsten

  Under socialnämndens sammanträde den 21 mars 2017, antogs nämndens årsredovisning för 2016. I årsredovisningen syns bland annat satsningar inom delaktighet och ökat inflytande hos personer med psykisk funktionsnedsättning och/eller beroendeproblematik. Arbetet med inflytande och delaktighet fortsätter under året med målsättning att starta upp ett inflytanderåd.