Familj & omsorg

Nu finns höstens aktivitetsprogram på seniorträffarna ute

Nu finns höstens aktivitetsprogram för seniorer att hämta på stadens seniorträffar, webbplats och stadshus. I aktivitetsprogrammet finns alla aktiviteter på stadens seniorträffar hösten 2017 listade.

 • Är du oroad över dina egna alkoholvanor?

  Sommar och semester är perioder då alkoholkonsumtionen generellt sett ökar ganska drastiskt. Om du känner att du har behov av att prata om din alkoholkonsumtion kan du träffa en behandlare på Solnas vuxenenhet för ett antal rådgivande samtal.

 • Välkommen att delta i höstens matlagningskurs på Turkosen

  Är du äldre och intresserad av att laga och äta mat tillsammans med andra? I höst kan du då anmäla dig till en matlagningskurs med Helga Hamprecht på Turkosens seniorträff. Kursen hålls tisdagar mellan 10.00-14.00. Tillsammans med andra deltagare tillagas en trerättersmeny som ni sedan avnjuter tillsammans.

 • Lägre försörjningsstödskostnader under första halvåret 2017

  Försörjningsstödskostnaderna har mellan 1 januari och 1 juli 2017 legat på en rekordlåg nivå. Antalet personer med ekonomiskt bistånd har minskat med 16 procent jämfört med samma period 2016.

 • Framtidsfullmakter – en ny form av ställföreträdarskap för vuxna

  Från och med den 1 juli 2017 träder en ny lag om framtidsfullmakt i kraft. Framtidsfullmakten är en fullmakt som tecknas i förväg och blir giltig när en person blir oförmögen att på egen hand fatta beslut.

 • Undvik onödiga risker i sommarvärmen

  Perioder av höga temperaturer kan vara påfrestande på hälsan. Längre perioder av värme under sommaren kan orsaka både små och stora hälsoproblem. Det gäller särskilt under de perioder under sommaren när värmen är hög under hela dygnet.