Familj & omsorg

Välkommen till temakväll om brukarinflytande

Vuxenenheten på socialförvaltningen i Solna satsar på att möjliggöra ökad delaktighet i utvecklingen av socialtjänstens verksamheter. Onsdagen den 18 oktober presenteras arbetet mot ett ökat brukarinflytande. Välkommen!

  • Öppet hus för dig som är nyfiken på att bli familjehem

    Nya familjehem behövs till barn som av olika skäl inte kan bo kvar hemma. Solnas familjehemsgrupp håller ett informationsmöte för alla som är intresserade av att bli familjehem. Välkommen till Solna stadsbibliotek onsdagen den 11 oktober kl 17.30-19.00.

  • Anhörigveckan: Livsstil påverkar risken för demens

    Hälften av oss blir dementa i 80- till 90-årsåldern, men mycket kan vi själva göra för att förskjuta risken att drabbas. Det berättade demenskoordinator Amira Akhavan inför en intresserad publik på måndagen då anhörigveckan 2017 inleddes.

  • Seniorträffarnas dag 2017 bjöd på inspiration

    Allsång, hantverk och smaskigt fika lockade många till Seniorträffarnas dag under onsdagseftermiddagen, då Solnas alla seniorträffar hade samlats på seniorträffen Ankaret i Hagalund för att visa upp sina verksamheter.

  • H.M. Drottning Silvia besökte Skoga äldreboende

    Solna har Silviacertifierat samtliga äldreboenden i staden, och av den anledningen fick Skoga äldrecentrum i Huvudsta under onsdagen besök av certifieringens grundare, drottning Silvia.

  • Nytt trygghetsboende byggs i Huvudsta

    Nu är det klart att kvarteret Palsternackan på Jungfrudansen i Huvudsta får ett nytt trygghetsboende för personer som är över 70 år. Signalisten har fått klartecken att bygga 80 lägenheter i det natursköna läget intill Ulvsundasjön.