Familj & omsorg

Nu är stadens alla äldreboenden med demensinriktning Silviacertifierade

Fredagen den 21 april 2017 Silviacertifierades två av våningarna på Polhemsgårdens äldreboende, och därmed fullbordas stadens stora satsning på utbildning inom demensvård. Satsningen innebär att Solna stad, tillsammans med Tyresö kommun, är de enda av stiftelsen Silviahemmet helcertifierade kommunerna i landet.

 • Hälsoprojektet 65+ firar tio år!

  Det uppskattade och återkommande Hälsoprojektet 65+ firar i år 10-årsjubileum. Detta uppmärksammades på seniorträff Ankaret, dit tidigare och potentiellt blivande deltagare, hälsopedagogstudenter och representanter från friskvårdsanläggningar samlades för att fira.

 • Intresserad av att bli volontär för Solnas seniorer?

  Måndagen den 15 maj bjuder Solna stad in till en information- och inspirationsträff för stadens volontärer. Det är också ett gyllene tillfälle för dig som vill bli volontär att få mer kunskap om vad det innebär!

 • Köp inte ut alkohol till unga på valborg

  I helgen är det valborgsmässoafton, och då är det många ungdomar som försöker få tag på alkohol. Att köpa ut, sälja eller ge bort alkohol till en person som är under 20 år är ett brott som kan ge böter eller fängelse upp till fyra år.

 • Fullt ös på finalen av Funkismello på Cirkus

  Måndagen den 24 april 2017 var det åter dags för final i Funkismello. Finalen hölls på ett kokande Cirkus i Stockholm, där 13 bidrag från hela landet framförde sina låtar.

 • Hattparad och påskfika på seniorträff Ankaret

  Torsdagen den 13 april var det åter dags för hattparad på seniorträff Ankaret för Solnas seniorer. De som ville dök upp med egengjorda hattar i alla dess former och färger. Utöver hattparaden bjöds besökarna även på musikunderhållning av Fyrtiotalisterna och påskfika. Nedan hittar du bilder från en del av hattarna från paraden!