Familj & omsorg

Nu öppnar anmälan till Hälsoprojektet 65+

Äntligen kan du anmäla dig till vårens stora friskvårdsprojekt som riktar sig till alla seniorer i Solna. Med hjälp av kunniga studenter från Gymnastik- och Idrottshögskolan, erbjuds du varierad träning på en friskvårdsanläggning i Solna under åtta veckor.

 • Varning för bedragare som lurar sig in hos äldre

  Den senaste tiden har de så kallade åldringsbrotten blivit extremt vanliga i stora delar landet, rapporterar polisen. Solnas närpolis har tagit emot anmälningar från äldre solnabor som vittnar om personer som försöker ta sig hos dem. Var vaksam mot okända besökare och släpp inte in okända personer i hemmet.

 • Stöd till unga som utsatts för trakasserier

  Hashtags som #metoo och #tystiklassen uppmärksammar sexuella trakasserier som är ett problem i samhället i stort men också inom skolvärlden. För dig som är ung och utsatt finns stöd att få hos Stödcentrum Nordväst.

 • Mattias är Solnas vinnare i Funkisfestivalen!

  Startfältet i årets deltävling av Funkisfestivalen var starkt och bjöd på allt från lugn skönsång till hiphop! En engagerad publik röstade tillsammans med en villrådig jury fram Mattias Tarantino till vinnare, han blir därmed Solnas representant i vårens stora final!

 • Rökfri arbetstid inom vård och omsorg

  All arbetstid ska bli rökfri inom Solnas vård- och omsorgsverksamheter. Beslutet innebär en mer hälsosam miljö för både brukare av vården och för medarbetarna. I stadens egna verksamheter införs rökfri arbetstid från och med den 1 april 2018.

 • Äldre solnabor nöjda med hemtjänst och omsorgsboende

  Socialstyrelsen har i dagarna presenterat sin årliga undersökning om äldreomsorg och hemtjänst. Undersökningen visar att solnabor, som bor på vård- och omsorgsboende eller har hemtjänst, överlag är mycket nöjda. En siffra som sticker ut extra är att hela 91 procent av de anhöriga tycker att samarbetet med hemtjänstpersonalen fungerar bra vilket är en ökning från i fjol.