Familj & omsorg

Silviacertifiering på Skoga fullbordar stor utbildningssatsning inom demensvård

Den 18 november var det dags för det första av totalt sex vård- och omsorgsboenden i Solna att Silviacertifieras. Tillsammans med Ametisten, som certifierades redan 2011, blir nu alla vård- och omsorgsboenden i Solna med demensinriktning certifierade. Med satsningen blir Solna, tillsammans med Tyresö kommun, de enda helcertifierade kommunerna i landet.

 • Nu kan du anmäla dig till Hälsoprojektet 65+!

  Den 6 december öppnar anmälan till 2017 års Hälsoprojekt 65+! Hälsoprojektet är ett kom-i-gång-projekt med syfte att inspirera Solnas seniorer till fysisk aktivitet. Projektet bygger på ett samarbete mellan Solna stad, Gymnastik- och Idrottshögskolan (GIH) och friskvårdsanläggningar i Solna.

 • Fullt ös när vinnaren i Solnas deltävling i FunkisMello korades

  Fredag den 25 november gick Solnas deltävling i FunkisMello 2017 av stapeln! Många härliga uppträdanden till svängig musik gav både juryn och röstande publik huvudbry. Efter en spännande omröstning utsågs Michelle Degermark till segrare och blir därmed Solnas representant i finalen av FunkisMello på Cirkus i vår!

 • Ungdomar bjöds med på klättring hos Solna klätterklubb

  Det var glada och exalterade ungdomar från Skytteholmsskolan som fick följa med på klättring för att testa sin höjdrädsla och klättringskunskap. På eget initiativ har Solna klätterklubb bjudit in tre grupper med ensamkommande och nyanlända för att få testa på att klättra.

 • Uppskattade insatser för äldre i Solna hyllades under Seniordagen 2016

  För sjätte året i rad arrangerade Äldreforum och Solna stad Seniordagen tillsammans i på Äldreboendet Hallen. Åhörarna på plats fick lyssna till presentationer av nio äldreboenden inom Solna stad, som alla har olika profiler.

 • Prisregn över goda initiativ i Solnas vård- och omsorgsverksamheter

  För sjunde året i rad var det så dags för Kvalitetsdagen igen, en dag helt tillägnad de goda exemplen på nya arbetssätt i Solnas vård- och omsorgsverksamheter. Ett av de projekt som prisades med stadens Kvalitetspris var Ametistens initiativ att låta de boende göra film av sina livsberättelser.