Stadig avslutning på höstens cykelkurs

Att få fler att cykla är en vinst för alla då det är ett smidigt, säkert och miljövänligt sätt att ta sig fram på och kroppen mår bra av att röra sig. Att bemästra färdigheten att cykla öppnar också för möjligheten att kunna söka de jobb som ofta innebär att transportera sig via cykel, så som arbete inom hemtjänst eller som brevbärare.


Foto: Diplomutdelning vid cykelkursens avslutning. Diplomutdelare Magnus Persson, ordförande i tekniska nämnden i Solna stad.

Under några veckor i augusti och september har en grupp vuxna nybörjare lärt sig att cykla tack vare en av stadens cykelkurser. Kursen omfattar sex lektioner och under måndagens examenscykling kunde alla hänga med ut på en längre cykeltur. Att kunna cykla själv för första gången i livet ger en ny frihet. Cyklingens fördelar upplevs inte bara för den som lär sig cykla, utan får genomslag även i resten av familjen och samhället. Det bidrar till folkhälsan, miljön och trafiksäkerheten. Alla vinner om fler cyklar!

- Tack vare dessa cykelkurser har över 100 personer lärt sig cykla i Solna. Ofta är det kvinnor uppvuxna i andra länder än Sverige som deltar i kurserna. Cykeln blir på detta sätt även ett verktyg för jämställdhet, demokrati och integration, säger Magnus Persson ordförande i tekniska nämnden.

Det är Energi- och klimatrådgivningen i samarbete med Cykelfrämjandet, Stockholm City Bikes och Solna stad som regelbundet erbjuder cykelkurser för vuxna nybörjare. Cyklingskurserna har slagit mycket väl ut och det hålls nu cykelkurser på 11 andra platser i närliggande kommuner.

Är du eller någon du känner intresserad av att lära sig att cykla? Läs mer på Cykelfrämjandet eller håll utkik i på stadens webb, Facebook och där vi informerar inför nästa kursstart.

Dela: