Ladda din elbil hemma - så fixar du laddplats

Går du eller dina grannar i elbilstankar? Funderar du på var elbilarna ska laddas? Om du bor i bostadsrätt, har hand om en parkering eller vill veta mer om hur det går till att fixa laddplatser, kom på ett kostnadsfritt seminarium!

Den bästa laddplatsen är bilens ordinarie parkeringsplats – att ladda under natten är enkelt och bekvämt. För dig som bor i lägenhet och vill köpa elbil uppstår frågor till fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningens styrelse om vad som krävs, vad det kostar och vem som ska betala. För att underlätta och guida er på vägen har Energi- och klimatrådgivningen startat projektet "Fixa laddplats"!

Seminarier

I september och oktober anordnar Energi- och klimatrådgivningen fem seminarier med syfte att hjälpa er att komma igång med att fixa laddplatser! Seminarierna är kostnadsfria och vänder sig till bostadsrättsföreningar och mindre fastighetsägare.

Från kl.17.00 finns ett tiotal leverantörer på plats för att svara på frågor och ge tips och råd. Kl.18.00 börjar seminariet som innehåller ett antal korta föredrag. Efter föredragen är det mingel och tid för ytterligare frågor till leverantörerna. Det är samma program på alla fem platser:

  • 25 september Kommunhuset i Järfälla
  • 26 september Danderyds gymnasium i Danderyd
  • 3 oktober Huddingegymnasiet i Huddinge
  • 9 oktober Kungsholmens gymnasium i Stockholm
  • 10 oktober Kvarnhjulet i Tyresö
Anmäl dig här på fixaladdplats.se
.

Projektet är finansierat av Klimatklivet genom Naturvårdsverket, energi- och klimatrådgivningen och de deltagande kommunerna. Totalt medverkar följande 27 kommuner i Stockholms län och Håbo kommun i Uppsala län: Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Håbo, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö, Österåker. Andra samarbetsorganisationer är HSB och Riksbyggen.

Dela: