Blommande sköna Solna

Årets vårblommor har solnabor och besökare kunnat njuta av sedan i april, trots att vädret har varit allt annat än vårlikt. Men nu är nog värmen här för att stanna och i dagarna börjar även stadens nya perennplanteringar att fyllas med prunkande grönska.

En vacker utemiljö påverkar vår hälsa och vårt välbefinnande positivt. Ett trevligt inslag i stadsmiljön är alla planteringar som finns runt om i Solna.


Perennplanteringarna längst Centralvägen växer fram. Foto: Solna stad

Nya perennplanteringar

Stadens perennplanteringarna är nya för i år och är ett komplement till de planteringar som byts ut efter säsong. Perenner är fleråriga växter som återkommer år efter år. De vissnar ner på hösten och går i vila över vintern för att sedan vakna till liv igen på våren.

- I år planteras nya perenner på ett 15-tal platser runt om i staden. För att så många som möjligt ska kunna njuta av blomsterprakten placeras blommorna på stadens mest populära platser där många boende och besökare passerar, säger Magnus Persson ordförande i tekniska nämnden.

Platser för perennplanteringar

Norra

Mitt

Södra

Kraus torg

Sonetten

Frösundaleden-Gränsgatan

Björnstigen/Rådjursstigen

Erik Sandbergs gata

Solna centrum, Centralvägen

Frösunda torg

AIK-parken

Solna centrum Stadshusgången södra, Centralvägen

Stråket Solna centrum Shoppinggången, Centralvägen

Hagalunds torg

Prostvägen - Karolinska vägen

Huvudstagatan/Storgatan


Tema Gamla Filmstaden

Nytt för i år är även stadens blomsterprogram för annueller (ettåriga växter) och årets tema som hämtar inspiration från Gamla Filmstaden i Råsunda med färgval som hämtas från filmen magi. Läs mer om blomsterprogrammet här.


Tekniska förvaltningens ordförande Magnus Persson vid några av årets vårblommor. Foto: Solna stad

Har du tagit någon vacker bild på någon av stadens planteringar? Dela gärna med dig på facebook.com/cityofsolna eller genom att använda hashtaggen #solnablommar.

Dela: