Nyheter - miljö och hälsa

Kontroll av ny märkning på kemiska produkter i handeln

10 oktober 2017

Efter den 1 juni 2017 måste kemiska produkter i handeln vara märkta enligt reglerna i EU:s CLP-förordning. Miljöskyddsenheten vid miljö- och byggnadsförvaltningen kommer i höst att kontrollera om reglerna följs. Tillsynen är en del av ett nationellt projekt som Kemikalieinspektionen anordnar. Inspektörer från kommuner i hela landet kommer att kontrollera märkning och förpackning av kemiska produkter i sina lokala butiker.

Stadig avslutning på höstens cykelkurs

19 september 2017

Att få fler att cykla är en vinst för alla då det är ett smidigt, säkert och miljövänligt sätt att ta sig fram på och kroppen mår bra av att röra sig. Att bemästra färdigheten att cykla öppnar också för möjligheten att kunna söka de jobb som ofta innebär att transportera sig via cykel, så som arbete inom hemtjänst eller som brevbärare.

Vi är cyklist. När blir du?

18 september 2017

Att cykla är bra på så många sätt. Det går fort att ta sig fram, det är bra för hälsan och det är ekonomiskt. Framkomlighet och miljö är gemensamma frågor för hela Stockholmsregionen och då blir cykeln ett allt viktigare transportmedel. Vi är cyklist. heter cykelkampanjen som Solna tillsammans med 20 andra kommuner just nu genomför.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , , 31 , Nästa

Filtrera nyheter