Konsumentvägledning

Det kan vara både krångligt och tidsödande att ha kunskap om alla rättigheter och skyldigheter man har som konsument. Det finns flera upplysningstjänster dit du kan vända dig för att få hjälp. Den nya tjänsten "Hallå konsument" drivs i Konsumentverkets regi och öppnar 31 mars 2015. Tyvärr har Solnas konsumentvägledare slutat sin tjänst i staden varför Solna inte har en egen konsumentvägledning. Dessvärre har det uppstått ett glapp fram till att Hallå Konsument öppnar.

Person provar skor i butik

Länkarna här intill listar en rad olika upplysningstjänster dit du kan vända dig för att få vägledning i konsumentfrågor.

Hallå konsument!

"Hallå konsument" heter en ny rikstäckande upplysningstjänst för konsumenter som startar den 31 mars 2015. Upplysningstjänsten knyter ihop den oberoende vägledning som exempelvis myndigheter och konsumentbyråer erbjuder. Du som vill ha vägledning kan gå in på webbplatsen hallåkonsument.se, ringa, mejla eller chatta med experter där. Hallå konsument ska svara på frågor om köp av varor, tjänster, avtal, reklamationer och annat som konsumenter behöver hjälp med.

Mer information om Hallå konsument.

Dela: