Inomhusmiljö

Störs du av fukt, mikrobiella skador, dålig lukt, låg temperatur, drag, buller eller matos från grannen i din bostad? Eller har du sett brister gällande inomhusmiljö eller hygien i en offentlig lokal?

Barn och kvinna i inomhusmiljö

Vid problem i din bostad ska du först kontakta din fastighetsägare, bostadsrättsförening eller den som orsakar störningen. De bör sedan få tid på sig att undersöka problemet och föreslå en lösning. Blir det ingen lösning på problemet kan du ta kontakt med Solna stad. Om du vill lämna in en anmälan om olägenhet ska du fylla i blanketten "Anmälan om olägenhet i bostad" och skicka till miljö- och byggnadsförvaltningen. Obs! Skicka inte in anmälan om utredning eller åtgärder fortfarande pågår.

Om du vill anmäla problem med hygien eller inomhusmiljö i en offentlig lokal, exempelvis en förskola, skola, hygienlokal eller offentlig toalett, ska du i första hand vända dig till den som bedriver verksamheten. Vid klagomål på Solna stads förskolor och skolor är du välkommen att kontakta staden.

Om problemet kvarstår trots att du påtalat det kan du fylla i blanketten "Anmälan om olägenhet i offentlig lokal" och skicka in till miljö- och byggnadsförvaltningen. Blanketten ligger även den i högerspalten.

Läs gärna mer om inomhusmiljö under "Frågor och svar".

Dela: