Nyheter avfall och återvinning

Ny insamlingsplats för den mobila återvinningscentralen i Bergshamra 11 december

11 december 2017

Idag, måndag 11 december, besöker den mobila återvinningscentralen för sista gången i år Bergshamra, men denna gång på ny plats: Ekorrstigen 2. Välkommen att lämna ditt farliga avfall och grovavfall mellan 16:30 – 19:30.

Europa minskar avfallet 2017

21 november 2017

I Sverige är vi duktiga på att återanvända, återvinna och utvinna energi ur vårt avfall. Ändå står vi inför samma stora utmaning som resten av världen: våra avfallsmängder måste minska. För nionde året i rad arrangeras under en vecka den europeiska kampanjen "Europa minskar avfallet" med syftet att lyfta frågor kring att minska avfallsmängderna på olika sätt.

Ditt bananskal kan bidra till renare luft

28 september 2017

Hittills i år har 1273 fler hushåll i Solna börjat lämna sina bananskal, pizzarester, potatisskal och andra matrester till återvinning. När solnabornas matavfall återvinns till biogas som kan användas i våra bilar bidrar det både till ett bättre klimat och renare luft i staden. Men vi behöver bli fler som sorterar matrester, på solna.se/matavfall kan du läsa om hur du blir en av dem.

Stor uppslutning när 2016 års julgranar samlades in

21 januari 2016

Helgen den 16-17 januari gick den årliga julgransinsamlingen av stapeln på Solnaplan. De som lämnade in sin gran fick en fruktpåse i utbyte.

"Rätt i påsen" - fråga efter doggybag!

18 november 2015

Varje år slänger vi ca 100 kg mat per person i Sverige. Det motsvarar lika mycket koldioxidutsläpp som 525 000 bilar. Mycket av den mat som slängs skulle kunna ätas upp istället för att hamna i soppåsen. Vi vill att maten hamnar där den gör mest nytta – i din mage. Därför drar vi nu igång kampanjen "Rätt i påsen" för att minska restaurangernas matsvinn.

Filtrera nyheter