Nya Ulriksdal

Ulriksdal är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga Nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Ett spännande område för människor att leva, bo och arbeta i. Här blandas kontor, stadsradhus, flerbostadshus och hotell med butiker, restauranger, caféer, skola och förskolor.

Planerad bebyggelse

Nya stadsdelen Ulriksdal kommer att bli en levande och trygg stadsdel där det om några år kommer att finnas omkring 1500 bostäder och cirka 9000 arbetsplatser.Ulriksdal ger boende och besökare möjligheter till träning i området både inomhus och utomhus med bl a gym och cykel-/motionsspår. Här planeras utemiljöer som öppnar för möjligheter att skapa en variationsrik och aktivare närmiljö med plats för olika aktiviteter och spontana möten.

Kvarteret Distansen

I kvarteret Distansen, beläget längs med pendeltåget och Kolonnvägen, planeras byggnader för kontor och service. Företaget Johnson & Johnson har flyttat in i sitt nya huvudkontor. Mot Ulriksdals torg kommer ett utbud av caféer, restauranger, butiker och annan service att rymmas i entréplanet.

Illustrationen Ulriksdals torg

Illustration hotellet i Ulriksdal

Söder om torget planeras ett hotell med ca 210 gästrum. Hotellet kommer även innehålla restaurang och konferensmöjligheter på entrévåning samt relaxytor med takterrass på den översta våningen. På sommarhalvåret planeras entreplanet att öppnas upp så att café- och restaurangserveringen kan flyta ut mot Ulriksdals torg och därmed bidra till en levande torgmiljö.

Kvarteren Jockeyn och Totalisatorn

Kvarteren Jockeyn och Totalisatorn och består av en blandning av flerbostadshus och radhus. I de norra delarna av kv. Totalisatorn har bostäderna inspirerats av Londons vackra och idylliska radhusområden, med grönskande innergårdar och skiftande fasader. Husens exteriör har alla fått en individuell prägel genom arkitektens kreativa sätt att använda olika färger och fasadmaterial. Byggnadernas insida bjuder på två respektive tre våningar med smarta planlösningar.

För mer information besök Peab ulriksdal.se

Dela:

Kortfakta om projektet

  • Hösten 2014 startartade Peab produktionen av de första bostäderna i kv. Jockeyn och kv. Totalisatorn.
  • Parallellt arbetar staden med vägar och ledningar i området. Klart i november 2016.