Boendeparkering avgift

Du som har boendeparkeringstillstånd kan parkera till en annan taxa än besökande

Boendeparkering dygn
40 kr/dygn därefter 4 kr/påbörjad timme.
Möjlighet finns att köpa dygn för dygn.

Boendeparkering period
Köps som periodbiljett eller långtidsbiljett (se val i appen)
30 dygn = 400 kr
90 dygn = 1000 kr

Betala boendeparkering med mobilen

För att parkera med boendeparkering krävs som tidigare en boendeparkeringstillstånd som visar att du har rätt att parkera med boendeparkering i Solna. För att köpa boendeparkering anger du områdeskod 8081. Läs mer här

Följ instruktionerna i respektive app. Solna stad har samarbete med Easypark, SMS Park och Parkster. Din parkering startar direkt och gäller för valt intervall. Parkeringsvakten kontrollerar boendeparkeringsdekal i vindrutan på fordonet och att du har en giltig betalning mot ditt registreringsnummer. En köpt biljett kan bytas till ett annat fordon (kontakta app-företaget för hjälp). En köpt biljett återlöses ej. Observera att det för tilläggstjänster som exempelvis pappersfaktura kan tillkomma extra avgifter.

Betala boendeparkeringen med SMS
För dig som inte har en smartphone kan du köpa periodbiljett på 30 dygn via sms. Läs mer här

Betala boendeparkeringen i parkeringsautomat

För att parkera med boendeparkering krävs som tidigare en boendeparkeringstillstånd som visar att du har rätt att parkera med boendeparkering i Solna. Ett utbyte pågår just nu där vi uppgraderar våra parkeringsautomater till att bli helt digitala utan biljett. Länk till parkeringsautomater

I de nya automaterna följer du instruktionerna för att köpa boendeparkering per dygn, eller period om 30 dygn eller 90 dygn. Din parkering startar direkt och gäller för valt intervall. Parkeringsvakten kontrollerar boendeparkeringsdekal i vindrutan på fordonet och att du har en giltig betalning mot ditt registreringsnummer. En köpt biljett är knutet till ett fordon och återlöses ej.

I de äldre automaterna som fortfarande har fysiskt biljett finns endast möjligheten att köpa boendeparkering per dygn. Om du köper biljett i denna typ av automat krävs det att den fysiska biljetten läggs synligt i fordonets vindruta.

Dela:

Läs mer om villkor, hur du använder tjänsten och ansluter dig på respektive aktörs webbsida: