Enklare att betala parkering via telefon

Solna stad har avtal för telefonbetalning och erbjuder nu tre olika leverantörer.

Betala parkeringen med telefonen

Enklast betalar du parkeringsavgiften med din mobiltelefon. Du väljer själv om du vill betala parkeringen med app, sms eller talsvar. Vid parkeringsautomaterna hittar du detaljerad beskrivning av hur du går tillväga för att parkera med hjälp av telefonen. Parkeringsvakterna ser i sin handdator att du har betalat för din parkering.

Solna stad har samarbete med tre olika aktörer för telefonbetalning av parkering.

Inga extra avgifter tillkommer, du betalar endast för den tid du parkerar* Observera att det för tilläggstjänster som exempelvis pappersfaktura kan tillkomma extra avgifter. Läs mer om respektive tjänst nedan.

Observera att det för tilläggstjänster som exempelvis pappersfaktura kan tillkomma extra avgifter. Läs mer om respektive tjänst nedan.

Läs mer om villkor, hur du använder tjänsten och ansluter dig på respektive aktörs webbsida:

Betala i biljettautomat

Du kan också betala parkering i någon av biljettautomaterna som finns runt om i staden. För att modernisera hantering och öka driftsäkerheten har myntbetalning helt upphört. Du betalar istället med ditt bankkort eller din mobiltelefon.

Här ser du var biljettautomater finns i Solna

Vid fel av parkeringsautomat

Felanmälan av automat görs till angivet nummer som finns på automaten (telefonsvarare). En felanmälan gäller inte som grund för fri parkering, utan det är fordonsförarens ansvar att betala avgift i en närliggande biljettautomat eller med telefonparkering.

Dela: