Telefonbetalning med parkeringsapp eller SMS

Solna stad har avtal för telefonbetalning och erbjuder nu tre olika leverantörer.

Betala boendeparkeringen med telefonen

Nu kan du som har boendeparkeringstillstånd betala för boendeparkeringen med hjälp av telefonen. Noterbart är att perioden (30 dygn respektive 90 dygn) startar från och med dagen då du betalar och följer alltså inte de tidigare månadsintervallerna.
Observera att du måste ha ett boendeparkeringstillstånd för att denna typ av biljett ska vara giltig.

Så betalar du i respektive parkeringsapp

För att köpa boendeparkering anger du parkeringszon 8081. Följ instruktionerna i respektive app.

SMSPARK:

  • Dygnsbiljett: Klicka på "välj zon" och ange zonkod 8081. Dra i "tidslinjen" till önskad sluttid. De första 24 timmarna kostar 20 kronor. Därefter tillkommer en avgift på 3 kronor per timme.
  • Biljett för 30 eller 90 dygn: Klicka på "välj zon" och ange zonkod 8081. Bocka i "långtidsparkering" och välj den period du önskar (30 eller 90 dygn). Tryck därefter på "starta".

EasyPark:

  • Dygnsbiljett: Klicka på "Ange områdeskod" högst upp på skärmen och ange 8081. Välj "Boendeparkering", snurra hjulet till önskad sluttid. De första 24 timmarna kostar 20 kronor. Därefter tillkommer en avgift på 3 kronor per timme.
  • Biljett för 30 eller 90 dygn: Klicka på "Ange områdeskod" högst upp på skärmen och ange 8081. Välj sedan "Periodbiljett Boende" och därefter den period du önskar (30 eller 90 dygn). Bekräfta köpet.

Parkster:

  • Dygnsbiljett: Klicka på "Ange zonkod" och ange 8081. Välj "korttidsparkering" högst upp på skärmen. Klicka på klockan och ange önskad sluttid. De första 24 timmarna kostar 20 kronor. Därefter tillkommer en avgift på 3 kronor per timme.
  • Biljett för 30 eller 90 dygn: Klicka på "Ange zonkod" och ange 8081. Välj "Långtidsbiljetter" högst upp på skärmen och välj den period du önskar (30 eller 90 dygn). Klicka därefter på "Välj bil och köp biljett".

Betala parkeringen med telefonen

Enklast betalar du parkeringsavgiften med din mobiltelefon. Du väljer själv om du vill betala parkeringen med app, sms eller talsvar. Vid parkeringsautomaterna hittar du detaljerad beskrivning av hur du går tillväga för att parkera med hjälp av telefonen. Parkeringsvakterna ser i sin handdator att du har betalat för din parkering.

Solna stad har samarbete med tre olika aktörer för telefonbetalning av parkering.

Inga extra avgifter tillkommer, du betalar endast för den tid du parkerar* Observera att det för tilläggstjänster som exempelvis pappersfaktura kan tillkomma extra avgifter. Läs mer om respektive tjänst nedan.

Observera att det för tilläggstjänster som exempelvis pappersfaktura kan tillkomma extra avgifter. Läs mer om respektive tjänst nedan.

Betala i biljettautomat

Du kan också betala parkering i någon av biljettautomaterna som finns runt om i staden. För att modernisera hantering och öka driftsäkerheten har myntbetalning helt upphört. Du betalar istället med ditt bankkort eller din mobiltelefon.

Här ser du var biljettautomater finns i Solna

Vid fel av parkeringsautomat

Felanmälan av automat görs till angivet nummer som finns på automaten (telefonsvarare). En felanmälan gäller inte som grund för fri parkering, utan det är fordonsförarens ansvar att betala avgift i en närliggande biljettautomat eller med telefonparkering.

Dela:

Läs mer om villkor, hur du använder tjänsten och ansluter dig på respektive aktörs webbsida: