Enklare att betala parkering via telefon

Från 1 september ökar valfriheten när du ska betala parkering via telefonen. Solna stad har upphandlat nya avtal för telefonbetalning och erbjuder nu tre olika leverantörer.

Betala parkeringen med telefonen

Enklast betalar du parkeringsavgiften med din mobiltelefon. Du väljer själv om du vill betala parkeringen med app, sms eller talsvar. Vid parkeringsautomaterna hittar du detaljerad beskrivning av hur du går tillväga för att parkera med hjälp av telefonen. Parkeringsvakterna ser i sin handdator att du har betalat för din parkering.

Från 1 september 2017 samarbetar Solna stad av tre olika aktörer för telefonbetalning av parkering. Det innebär:

  • inga extra avgifter tillkommer, du betalar endast för den tid du parkerar.
  • Way To Parks tjänster fungerar inte längre i staden.
  • i övrigt inte någon större skillnad, förutom att du får en större valmöjlighet i val av betalningstjänst.

Observera att det för tilläggstjänster som exempelvis pappersfaktura kan tillkomma extra avgifter. Läs mer om respektive tjänst nedan.

Läs mer om villkor, hur du använder tjänsten och ansluter dig på respektive aktörs webbsida:

Betala i biljettautomat

Du kan också betala parkering i någon av biljettautomaterna som finns runt om i staden. För att modernisera hantering och öka driftsäkerheten har myntbetalning helt upphört. Du betalar istället med ditt bankkort eller din mobiltelefon.

Här ser du var biljettautomater finns i Solna. (PDF-dokument, 7,1 MB)

Vid fel av parkeringsautomat

Felanmälan av automat görs till angivet nummer som finns på automaten (telefonsvarare). En felanmälan gäller inte som grund för fri parkering, utan det är fordonsförarens ansvar att betala avgift i en närliggande biljettautomat eller med telefonparkering.

Dela: