Besöksparkering

Om du besöker Solna tillfälligt betalar du avgift för att parkera alla dagar dygnet runt.

Besökstaxor
Taxa A (Områdeskod 8010) = 12 kr/tim, maxtaxa 96 kr/dygn
Taxa B (Områdeskod 8020) = 20 kr/tim
Taxa C (Områdeskod 8030) = 20 kr/tim

Betala parkering med mobilen

När du ska betala din parkeringsavgift kan du välja att betala med din mobiltelefon. I staden finns ett antal områdeskoder. Observera att områdeskoderna kan skilja mellan vanlig gatuparkering och parkering på tomtmark. Läs mer här

Följ instruktionerna i respektive app. Solna stad har samarbete med Easypark, SMS Park och Parkster. Din parkering startar direkt och gäller för valt intervall. Parkeringsvakten kontrollerar att du har en giltig betalning mot ditt registreringsnummer. En köpt biljett återlöses ej. Observera att det för tilläggstjänster som exempelvis pappersfaktura kan tillkomma extra avgifter.

Läs mer hur du använder parkeringsapparna på leverantörernas webbplatser: Easypark, SMS Park och Parkster

Betala besöksparkering med SMS

För dig som inte har en smartphone kan du besöksparkering via sms. Läs mer här

Betala parkeringen i parkeringsautomat

Ett utbyte pågår just nu där vi uppgraderar våra parkeringsautomater till att bli helt digitala utan biljett. Länk till parkeringsautomater

I de nya automaterna följer du intstruktionerna för att köpa parkering per timme/dygn eller längre period. Din parkering startar direkt och gäller för valt intervall. Parkeringsvakten kontrollerar att du har en giltig betalning mot ditt registreringsnummer. En köpt biljett återlöses ej.

I de äldre automaterna som fortfarande har fysiskt biljett köper du parkering per timme/dygn eller längre period. Om du köper biljett i denna typ av automat krävs det att den fysiska biljetten läggs synligt i fordonets vindruta.

Dela: