Officiellt startskott för Solnas nya simhall

På Ulriksdals IP, i anslutning till ishallarna, ska Solnas nya simhall växa fram. Tio simbanor, en flexibel multibassäng med höj- och sänkbar botten samt en barnbassäng är några av funktionerna. Simhallen ingår i en unik konstruktion, där byggnaden har simhall i bottenplan och kommersiella lokaler ovanpå. Idag gick det officiella startskottet för simhallen, vars färdigställande beräknas till 2022/2023.


Startskott för kommande simhallen i form av vattenplask! Från vänster: Klaus Vikström, Vice VD Fabege, Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Peter Edholm, kultur- och fritidskommunalråd.

Naturlig mötesplats
Simhallen byggs på Ulriksdals IP, i anslutning till befintliga ishallar, och skapar en naturlig mötesplats för motion, idrott och aktivitet. Samtidigt som byggnaden skapar en mer sammanhållen stadsfront mot järnvägen på Ostkustbanan bidrar simhallen till att länka samman Västra Frösunda och Ballongberget med Arenastaden.

- Äntligen tas första steget mot nya simhallen som med tio banor och nära anslutning till Arenastaden kommer att möjliggöra motion, simundervisning och babysim i ett centralt läge, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande.

Brett erbjudande av aktiviteter
Den nya simhallen kommer erbjuda simundervisning, motionssim, vattengympa, babysim och rehab. I simhallen kommer det att finnas totalt tio simbanor på 25 meter, en undervisningsbassäng, en flexibel multibassäng med höj- och sänkbar botten, en barnbassäng samt bastu och omklädningsrum.

- Jag vet att den här simhallen är väldigt efterlängtad av solnaborna och därför känns det särskilt roligt att nu kunna påbörja bygget. Vi bygger den i första hand för våra barn och ungdomar och den kommer att kunna tillgodose flera olika behov med sin flexibla konstruktion, säger Peter Edholm, kultur- och fritidskommunalråd.


Visionsbild simhallen med kontorsytor ovanför.

Förbättra de gång- och cykelförbindelser
Ovanpå simhallen byggs kommersiella lokaler, som förvärvas av Fabege, och bidrar därmed till finansieringen av simhallen. I samband med byggnationen av den kombinerade simhalls- och kontorsbyggnaden kommer gång- och cykelförbindelserna i och i anslutning till området att förbättras och cykelparkeringar skapas.

Byggstart är planerad till våren 2019 och färdigställande under 2022/2023.

Dela: