Nu införs digital betalning av boendeparkering i Solna

Med start lördagen den 15 juni 2019 är det möjligt att betala för boendeparkering via telefonen. Månads- och säsongsmärken, som tidigare endast gått att köpa hos återförsäljare, samt dygnsparkering finns nu ett par knapptryck bort i de parkeringsappar staden har samarbete med.

Solna stads digitala utveckling fortsätter med digital betalning för boendeparkering. Från och med lördagen den 15 juni kan alla cirka 14 000 Solnabor med boendeparkeringstillstånd knappa in boendeparkeringen via telefonen istället för att åka till en återförsäljare eller söka efter en parkeringsautomat. Det fysiska månads- eller säsongsmärket kommer inte längre att behövas för den som betalar via telefonen, då parkeringsvakterna kontrollerar biljetten via avläsningsapparat.

Gäller från betalningstillfället

Tidigare har det varit möjligt med digital betaljning för besöksparkering via telefonen. Det kommer fortsättningsvis gå att köpa månads- och säsongsmärke hos återförsäljare och dygnsparkering i parkeringsautomater med Taxa A. En nyhet är att de 30 respektive 90 dagar som knappas in via telefonen börjar gälla från betalningstillfället och således inte följer de tidigare månadsintervallerna. Denna ändring gäller inte för de som fortsatt köper månads- eller säsongsmärke hos återförsäljare, där gäller fortsatt samma regler.

Noterbart är att den som använder apparna även i fortsättningen behöver ha ett giltigt boendeparkeringstillstånd som komplement till betalningen.

Här kan du läsa mer om boendeparkering och hur du använder apparna.

Dela: