Nu startar sandsopningen av Solnas gator

Nu är våren kommen! Mer eller mindre i alla fall, och det börjar bli dags för ett säkert vårtecken – att ta bort vinterns sand och grus som ligger kvar på vägarna. Onsdagen den 27 mars påbörjas årets sandsopning med målsättningen om att den ska vara slutförd till den 30 april. För att arbetet ska göras på ett bra sätt är det viktigt att parkeringsreglerna följs så att städfordon kan komma fram. För aktuell status, vänligen se löptext!


Hur går sandsopning till?
Först går ett fordon/blåsare som sopar/blåser sanden från kanten in till mitten och sedan kommer ett fordon som samlar upp krossen. Uppsamlingen kan på vissa sträckor ske under nattetid för att inte fordonen ska vara i vägen för trafik och cyklister.

Tänk dock på fordon som utför sopningen och upptagningen går sakta och att det kan upplevas skräpigt när sanden ligger i mitten av exempelvis cykelbanorna i väntan på upptagning. Vi ber er att ha överseende kring detta och framförallt inta försiktighet när ni cyklar.

Felanmälan

Om du har upptäckt problem med sandupptagningen eller inte är nöjd kan du felanmäla det till staden. Komplettera gärna din felanmälan med en bild och tidpunkt för att underlätta stadens hantering. Notera att felanmälningar inte kan hanteras innan 30 april, då entreprenören har hela sandupptagningsperioden på sig att färdigställa sandupptagningen.

Läs mer om vårens sandupptagning här
Dela: