Justin Timberlake på Friends Arena 31/7 - tips inför besöket!

Tisdagen den 31 juli väntas storpublik ta sig till Solna och Friends Arena när Justin Timberlake framför sina alster med start 19:30. För en smidig transport, tänk på att planera din resväg! Och om du inte går eller cyklar - tänk gärna kollektivtrafik. För detta evenemang rekommenderar SL framförallt tunnel- och tvärbana. Mer info nedan!


Bild: lånad av Friends Arena

Är du i konserttagen och boendes i Solna är cykel eller promenad kanske smidigaste sättet att ta sig till arenan. Annars är kollektivtrafiken ett oslagbart alternativ om avstånden är längre. Under sommaren - så även denna gång - vill vi uppmärksamma nedanstående info och rekommendation från SL.

På grund av järnvägsunderhåll påverkas pendeltågstrafiken. SL rekommenderar därför följande för att ta sig hem från arenan:

  • För att åka söderut, ta tunnelbana från Solna centrum - det är gångavstånd från arenan och både personal och skyltning finns på plats för att visa vägen. (Extraavgångar kommer sättas in och sista tunnelbanan mot stan avgår från Solna centrum kl 00.38).
  • Den som ändå väljer att åka pendeltåg till Stockholm rekommenderas att gå till Solna stations södra entré, för att underlätta flödet och fylla tågen. (Sista tåget för den som ska åka längre än till Stockholm City avgår med förbindelser till slutdestinationen kl 00.40. Det sista pendeltåget avgår kl 01.10, men går då bara till Stockholm City.)
  • För färd norrut mot Märsta/Uppsala med pendeltåg är den tydliga rekommendationen att gå till Ulriksdal station.
  • Mer info hittar du på Friends Arenas hemsida.

Vårt tips!
Så planera i tid, ha lite marginaler, kika gärna här för en smidig karta över närområdet (uppgång till pendeltåg etc.) Vi önskar alla som kommer besöka Solna hjärtligt välkomna och hoppas det blir många fina, nya minnen!

Dela: