Beslut om nytt trygghetsboende i Bergshamra

Nu har fullmäktige beslutat om detaljplanen för det nya trygghetsboendet i Bergshamra, med cirka sextio lägenheter i olika storlekar.

Trygghetsboende i Bergshamra

Detaljplanen för kvarteret Torsken 2 i Bergshamra beslutades i kommunfullmäktige den 8 april. Därmed har Signalisten fått klartecken att börja bygga Solnas andra trygghetsboende.

– Ett trygghetsboende är ett bra alternativ för den som vill ha gemenskap med andra på ålderns höst. I Bergshamra bor många otillgängligt utan hiss, så detta blir ett attraktivt alternativ för dem säger Samuel Klippfalk omvårdnadsnämndens ordförande, Solna stad.

Sextio lägenheter i olika storlekar

Det planerade trygghetsboendet ligger strax väster om Bergshamra centrum och innehåller två byggnader med totalt cirka sextio lägenheter i olika storlekar. På bottenvåningen planeras gemensamma lokaler för aktiviteter och social samvaro.

Centralt, tryggt och tillgängligt

Trygghetsboende är ett självständigt och tryggt boende som riktar sig till seniorer som är 60 år eller äldre. Precis som Solnas första trygghetsboende Palsternackan i Huvudsta kommer boendet i Bergshamra att byggas centralt med närhet till service, i tillgängliga och anpassade fastigheter med hiss

Dela: