Sommar i Solna

Nu är det sommar i Solna, och från den 10 juni till den 18 augusti är det sommarlov. På denna sida hittar du tips på aktiviteter och händelser som sker under sommaren. Sidan uppdateras löpande.

För barn och unga

Sommar med Solna Sport & Lek Visa Dölj

Solna Sport & Lek håller öppet hela sommaren! Kom till Skytteholmsparken eller Hagalundsparken och låna utrustning eller prova på en ny sport.

Alla barn och ungdomar är välkomna.

 • Hagalundsparken, Blomgatan 5:
 • Juni och augusti: Tisdag-onsdag 16-18, torsdag-fredag 14-18.
 • Juli: Onsdag-lördag 15-20.
 • Skytteholmsparken, Nybodagatan 9:
 • Måndag-fredag 12-18. Vecka 26-32 även lördag-söndag 12-16.30.

Besök i Bagartorp, Hagalund och Bergshamra

Annars kan du passa på att besöka Solna Sport & Lek när de rullar ut till Bagartorp, Hagalund och Bergshamra - två veckor på varje plats! En av Solnas föreningar kommer att vara på plats och arrangera spontansport och låna ut utrustning.

 • Vecka 26-27: Bagartorp tillsammans med AIK Handboll.
 • Vecka 27-28: Hagalund tillsammans med AIK Basket.
 • Vecka 29-30: Bergshamra tillsammans med IFK Bergshamra.

Tider: Tisdag-lördag 14-20.


Sommarprogram på mötesplatserna Visa Dölj

Under vecka 24-25 och 31-32 håller samtliga av Solnas mötesplatser för ungdomar i utökade program, med särskilda aktiviteter så som utflykter, kvällsbad och annat kul!

Mötesplatserna har sedan stängt under juli månad med undantag för Fabrik 38, som för första gången har öppet under hela sommaren.

Tider: Se mötesplatsernas öppettider på sidan Mötesplatser för unga.

Biblioteksaktiviteter för barnen Visa Dölj

I vanlig ordning finns det gott om trevliga aktiviteter för barn och unga på stadens bibliotek i sommar!

Cykelbiblioteket: Fredag den 17 juni är det kickoff för bibliotekscyklarna Rullan och P. Dal! De kommer att rulla ut till Skytteholmsparken, intill statyn nedanför Skytteholmsskolan. Kom dit och lyssna på saga, få boktips och information om allt roligt som händer kring biblioteken i sommar! Dessutom finns cykelbiblioteket att hitta under Sport & Lek i Skytteholmsparken och Hagalundsparken i sommar

 • Skytteholmsparken: 15, 22 och 29 juni klockan 13.00-15.00.
 • Hagalundsparken: 6 och 13 juli klockan 15.00-16.00.

Bok + bebis = sant: Både i Skytteholmsparken och Bergshamra kan du under sommaren ta med de allra yngsta barnen för mysig högläsning! Passar för barn från 4 månader i vårdnadshavares sällskap. Aktiviteten sker utomhus och ställs därför in vid risk för regn. Ingen föranmälan. Begränsat antal.

Regnbio: Oavsett väder blir det gott om mysiga filmstunder på biblioteket i Solna centrum i sommar. Här visas filmer för barn från fyra år och uppåt i vuxens sällskap. Ingen föranmälan krävs.

Sommarboken:Både på Bergshamra bibliotek och biblioteket i Solna centrum anordnar Sommarboken under sommaren. Kom och få boktips, pyssla och lek! Kanske kommer du till och med träffa en av dina favoritförfattare? Passar för barn 7-12 år. Ingen föranmälan krävs.

Datum och tider för ovannämnda och fler aktiviteter hittar du på Solna biblioteks hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Barnens Överjärva i sommar Visa Dölj

På vackra Överjärva gård finns det gott om aktiviteter för barnen i sommar. Redan den 11 juni, dagen efter skolavslutningen, drar programmet för Barnens Överjärva igång!

Mer information om sommarens program och aktiviteter hittar du löpande på Överjärva gårds hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 • Gårdsdag 11 juni: Sommarlovets första dag firas på Överjärva gård. Kom och byt leksaker eller besök statarmuseét och gårdscaféet som har öppet klockan 11-16.
 • Midsommarfirande 24 juni: Upplev ett traditionellt midsommarfirande på gården från klockan 11-16, med program under hela dagen och för alla åldrar. Fiskdamm, femkamp, kransbindning och mycket mer!
 • Knatteridning på lördagar: Kom och testa ponnyridning den 11 juni samt 20 och 27 augusti!
 • Sommarcafé vecka 27-28 och 31-32: Gårdscaféet håller öppet varje tisdag-fredag, 11-15 juli och 2-13 augusti, från klockan 11-15. Hembakta kakor och annan god fika finns att köpa! Passa på att ta med egen picknick till uteserveringens lekplats. Sommarleksaker finns att både låna och göra själv!

Sommarkul i Skytteholmsparken Visa Dölj

Varje måndag till fredag under vecka 24-26 bjuder Skytteholmsparken in till roliga aktiviteter. Gå en tipsrunda, ta en pysselpåse eller testa på en helt ny sport tillsammans med någon av de föreningar som gästspelar på plats!

Dessa föreningar finns på plats mellan klockan 12-15, varje dag.

 • 13-15 juni: Shotokan Karate
 • 16-17 juni: AIK Brottning
 • 20-21 juni: AIK Amerikansk fotboll
 • 22-23 juni: Solna Bordtennis
 • 26-28 juni: Vasalund Fotboll
 • 30 juni och 1 juli: Solna Karate Dojo

För barn upp till 12 år.

Tid: Måndag-fredag, klockan 12-18. Stängt på midsommarafton fredag 24 juni.

Plats: Nybodagatan 9, Skytteholmsparken.

Sommarhäng för barn med funktionsvariationer Visa Dölj

Den 16 juni är det sommarhäng i Skytteholmsparken för barn över 13 år och som har en funktionsvariation. Här finns massa skoj att hitta, så som fotboll, basket, disco och rullstolsrace!

Skytteholmsparken bjuder på lunch och middag i form av korv och hamburgare. Vid dåligt väder finns det möjlighet att vara inomhus i anpassade lokaler.

Tid: Torsdag 16 juni, klockan 11-20.

Plats: Nybodagatan 9, Skytteholmsparken.

Vattenkul i Bergshamra Visa Dölj

Under vecka 26, 27 juni-1 juli, håller Q-lan en prova på-vecka i Bergshamra, tillsammans med fritidsledare och sommarjobbare från Solna stad. Testa att paddla på SUP-brädor, i kanot eller i roddbåt!

För barn upp till 12 år i vuxens sällskap, annars 13 år och uppåt.

Tid: Måndag-fredag, klockan 12-19.

Plats: Nedanför Svedenbadet.

Kulturparken 2022 Visa Dölj

Under vecka 25-27 och vecka 32 öppnar Kulturskolan upp sina utemiljöer och skapar Kulturparken! Här hittar du både pulshöjande upplevelser och rofyllda rastplatser. Strosa runt och ta del av programmen, delta i en gratis workshop eller titta på något av de vackra konstverk som finns utställda!

 • Dansa med Bea och Jocke - Drop-in på Entrétorget - Street- och showdance - Workshops för dig med danserfarenhet på eftermiddagarna
 • Konstpyssel vid Sagoträdet - Stafflimålning, skapa med garn, masktillverkning och mycket mer.
 • Sång- och musikstund - för dig som är cirka 4-8 år
 • Gårdskonserter och caféspelningar - Unga artister uppträder med musik och dans

För information om anmälan, tider med mera, se solna.se/kulturparken

Plats: Utanför och omkring Parkskolan, Blomgatan 3.

För vuxna

Sommar på Olle Olsson Hagalund Visa Dölj

Den 1 juni till 21 augusti håller både muséet och cafeét sommaröppet på Olle Olsson Hagalund, varje söndag klockan 12-16.

Under vecka 24 och 28 erbjuds även ett specialprogram med öppen gård, där Solna stads kulturpedagog Nina Nykvist finns på plats och berättar om Hagalunds historia. Det finns material för den som får lust att skapa, och vi bjuder på kaffe och saft. Alla åldrar är välkomna, ta gärna med barnbarnet!

Ingen anmälan krävs. Verksamheten sker utomhus.

14, 15, 16 och 17 juni och
12, 13 ,14 och 15 juli,
12.00-15.00 (drop-in)

Frågor: nina.nykvist@solna.se eller 072–5833308
Adress: Spetsgatan 2 / Furugatan 3 i Hagalund

Biblioteken i sommar Visa Dölj

Det finns gott om trevliga aktiviteter på stadens bibliotek i sommar.

 • Utställning, "Vyer från Bergshamra": Till och med den 20 juni kan du beundra Bergshamras vackra vyer på en foto- och konstutställning på Bergshamra bibliotek.

Bokfika för seniorer: Kom på en inspirerande träff där det bjuds på nya, spännande boktips och pratas om aktuella kulturhändelser.
Träffarna sker torsdag 16 juni och 18 augusti på biblioteket i
Solna centrum, samt torsdag 30 juni och 25 augusti på biblioteket i Bergshamra. Från 14.00-15.00.

Sommarspråkcafé: Vill du träna din svenska? Biblioteket i
Solna centrum har språkcafé hela sommaren med olika teman.
Ingen föranmälan. Det bjuds på kaffe/te och fika.

Datum: 21 och 28 juni, 5 juli samt 16, 23 och 30 augusti.

E-hjälpen: Behöver du hjälp med IT-frågor? Vill du lära dig att använda bibliotekets tjänster? Den 16 juni från 15.00-17.00 på Bergshamra bibliotek får du personlig hjälp av en bibliotekarie i 30 minuter. Anmälan sker på plats i biblioteket, på telefonnummer 08-746 14 00 eller via bibliotekets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Den 28 juni finns E-hjälpen på plats för dig som talar finska, på biblioteket i Solna centrum från 14.00-15.00. Ingen anmälan krävs.

Mer information samt ytterligare händelser och aktiviteter hittar du på bibliotekets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 •  

Sommarprogram för seniorer Visa Dölj

Sommaren är fylld med kostnadsfria aktiviteter för dig som är senior i Solna. Hela programmet och mer information hittar du på sidan Sommarprogram för seniorer.

Seniorodling på Överjärva gård Visa Dölj

Fram till augusti kan seniorer delta i en trädgårdsgrupp i samarbete med Linda Schilén Länk till annan webbplats.. Nästa tillfälle, den 23 augusti klockan 10.00-12.00, är det dags för odling för seniorer i växthuset. Grönsaker och blommor ska gödslas och skördas. Kom och plocka en bukett, använd ringblommor för att göra salva eller laga något gott av grönsakerna!

Obs! Föranmälan krävs och görs till stina.pettersson@solna.se.

Bergshamra Berättar på Berga Visa Dölj

Under sommaren pågår en konstutställning, Bergshamra Berättar, på Berga vård- och omsorgsboende. Med bilder och text skingras Bergshamra och dess historia från sin vackraste sida. Utställningen är ett initiativ av Solna hembygdsförening, i samarbete med lokala föreningar.

Utställningen pågår till den 25 september, varje dag från klockan 10.00-16.00.

Vandringar och föredrag med Solna hembygdsförening Visa Dölj

Solna hembygdsförening ordnar stadsvandringar och föredrag under sommaren. Du behöver inte anmäla dig i förväg. Möjlighet att fika finns alltid i samband med föredragen, ofta även till vandringarna.

Du hittar all information om vandringar och föredrag på föreningens webbplats: hembygd.se/solna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad