Företagsklimatet i Solna får högst betyg i länet

Solna stad får högst betyg i Stockholms län när näringslivet bedömer företagsklimatet i Sveriges kommuner. Företagen ger till exempel höga betyg för råd och vägledning. Den slutliga rankningen presenteras senare i höst.

Det lokala näringslivet fortsätter att vara nöjda och staden förbättrar sig ytterligare på det sammanfattande omdömet om företagsklimatet. Det visar Svenskt Näringslivs årliga undersökning av företagsklimatet i Sveriges kommuner. 3 700 företag i Stockholms län har tyckt till om sin kommun och Solna stad får länets högst betyg: 4,15 på en sexgradig skala.

– Det är glädjande att näringslivet ger fina betyg till Solna stad, och länets bästa resultat för vårt företagsklimat. God samverkan med näringslivet innebär fler arbetstillfällen för unga Solnabor och är en förutsättning för hållbar tillväxt i staden. Jag är stolt för att den positiva utvecklingen fortsätter, inte minst efter ett år som detta, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

– Tillstånd, tillsyn och kontroller är de vanligaste kontakterna företagen har med Solna stad. Här kan vi se att företagen upplever att de får råd och vägledning i ärendena, och de upplever också att kommunen är lätt att komma i kontakt med vilket är mycket positivt, säger Anna Wallin, näringspolitisk rådgivare på Svenskt Näringslivs regionkontor Stockholm.

Sveriges bästa företagsklimat – tretton år i rad

Enkätsvaren ligger till grund för Svenskt Näringslivs årliga rankning av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Hösten 2020 kom Solna stad på första plats för trettonde året i rad. Årets rankning presenteras den 22 september 2021.

Ta del av enkätsvar och resultat på Företagsklimat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss

Senast uppdaterad