Solna har Sveriges bästa företagsklimat – tretton år i rad

Solna behåller sin förstaplats med Sveriges bästa företagsklimat för trettonde året i rad, i Svenskt Näringslivs årliga rankning av landets kommuner.

Sveriges bästa företagsklimat - tretton år i rad

Sveriges bästa företagsklimat - tretton år i rad

Den 23 september 2020 presenterade Svenskt Näringsliv sin årliga rankning av företagsklimatet i landets 290 kommuner. Solna stad står sig som segrare i rankningen, för trettonde året i rad – med bäst företagsklimat i Sverige.

– För trettonde året i rad har näringslivet valt Solna till Sveriges bästa företagskommun, och jag är mycket stolt över att den positiva utvecklingen fortsätter. Det goda samarbetet med näringslivet innebär fler arbetstillfällen för unga Solnabor och är en förutsättning för hållbar tillväxt i staden, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

– Det är bara att gratulera Solna till deras fantastiska företagsklimat. Det är roligt att se så nöjda företag och jag vet att Solna har högsta prioritet på dessa frågor. De har förstått att det behöver finnas ett engagemang inom hela organisationen för att skapa ett bra företagsklimat, säger Anna Wallin, näringspolitisk rådgivare på Svenskt Näringsliv.

Stärker relationerna med det lokala näringslivet

Svenskt Näringsliv sammanställer sedan 2002 en årlig ranking av företagsklimatet i landets kommuner. Rankingen baseras till två tredjedelar på företagens enkätsvar och till en tredjedel på statistiska faktorer. Syftet är att visa var i landet det är mest gynnsamt att starta, utveckla och driva företag. Resultatet från undersökningen blir ett viktigt underlag i stadens fortsatta arbete med att utveckla och stärka relationerna med det lokala näringslivet, vad gäller till exempel service, bemötande och information.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad