Nu lanseras direkttåg mellan Solna och Göteborg

Den 2 mars lanseras en direktförbindelse med snabbtåg mellan Solna station i Arenastaden och Göteborg.

Från och med den 2 mars börjar MTR Express att stanna på Solna station, så att resenärer kan åka direkt mellan Arenastaden i Solna och Göteborg. Bakgrunden till lanseringen är det stora antalet företag och arbetsplatser i Arenastaden, med stor efterfrågan från affärsresenärer.

– En direktförbindelse till och från Göteborg är mycket välkommet för en växande stad som Solna, och förenklar ett hållbart resande för såväl affärsresenärer som Solnabor och besökare, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Tio avgångar i veckan

Till att börja med blir det en morgonavgång per dag från Göteborg och en avgång från Solna på eftermiddagen – måndag till fredag. Det finns även ambitioner att utöka med ytterligare avgångar och MTR Express inväntar klartecken från Trafikverket.

Kollektivtrafiken i Arenastaden

Kommunikationerna till Arenastaden är goda, med pendeltåg, tvärbana och bussar, och förstärks med utbyggd tunnelbana genom Solna, när den gula linjen förbinder Arenastaden, Södra Hagalund och Hagastaden med Odenplan och den gröna linjen. Däremot har det tills nu saknats möjligheter att åka snabbtåg från Solna station till Göteborg, något som länge efterfrågats av företagen.

Om Arenastaden

Antalet företag och arbetsplatser har ökat markant i Arenastaden de senaste åren – idag finns över 22 000 arbetsplatser i stadsdelen. Här finns välkända Mall of Scandinavia och Friends Arena, och flera av landets största arbetsgivare som till exempel SEB, Telia Company, Siemens och Vattenfall har förlagt hela eller delar av sina verksamheter i Arenastaden.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad