Solna är Sveriges bästa företagskommun - tolv år i rad

Solna behåller sin förstaplats med Sveriges bästa företagsklimat för tolfte året i rad, i Svenskt Näringslivs årliga rankning av landets kommuner.

Annika Bröms och Pehr Granfalk

Annika Bröms, regionchef för Stockholm på Svenskt Näringsliv och Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Idag presenterar Svenskt Näringsliv sin årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner och Solna stad hamnar på första plats för tolfte året i rad. "Tydlig, tillgänglig och professionell. Så vill många att deras hemkommun ska vara. Och alla dessa egenskaper hittar vi hos Solna", skriver Svenskt Näringsliv.

– Jag är glad och stolt över att Solna valts till Sveriges bästa företagskommun tolv år i rad. Samarbetet med det lokala näringslivet är avgörande för stadens tillväxt och positiva utveckling, inte minst för att det skapar fler arbetstillfällen för unga Solnabor, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Mest gynnsamt att starta, utveckla och driva företag

Svenskt Näringsliv sammanställer sedan 2001 en årlig ranking av företagsklimatet i landets kommuner. Syftet är att visa var i landet det är mest gynnsamt att starta, utveckla och driva företag. Två tredjedelar av rankingen utgörs av enkätsvar från små och stora företag i kommunen. I den sista tredjedelen väger Svenskt Näringsliv även in statistiska faktorer från SCB (Statistiska centralbyrån) och UC (Upplysningscentralen).

– Näringslivet är en prioriterad fråga, och det finns en struktur som gör att alla förvaltningschefer jobbar aktivt med företagsklimatet. Det märker företagen. De får ett professionellt bemötande, man lyssnar och får rätt information, säger Annika Bröms, regionchef för Stockholm på Svenskt Näringsliv.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad