Kommande utbytesprojekt med Italien för elever på NA-programmet

 Vi Alexandra, Miranda och Tâm åkte till Italiens pittoreska sjöfartsstad Genua (på italienska: Genova) och besökte lärare vid den naturvetenskapliga gymnasieskolan Liceo Scientifico Leonardo da Vinci. Med besöket ämnade vi se möjligheter till att etablera ett internationellt utbyte med skolan. 

 Resan blev lyckad då vi och våra italienska kollegor såg goda potentialer till att stärka elevernas internationella kontakter genom att vi till hösten skall påbörja ett gemensamt utbytesprojekt. Projektet kommer att möjliggöra elevernas inblick i den kulturella diversiteten likväl som deras förståelse för hur internationella studier kan öppna dörrar för framtiden. Projektet riktar sig till elever på det naturvetenskapliga programmet vid Solna gymnasium. Vi kommer att väva samman ländernas karakteristiska kultur samt historia i ämnena matematik, fysik och naturkunskap.

Under två dagar bjöds vi på ett späckat program med aktiviteter från träffar med italienska familjer i det kommande utbytesprogrammet, lektionsdeltagande, planering med lärarkollegor till vandringar genom stadens historiska centrum med bland annat den ikoniska hamnen Porto Antico di Genova med världens äldsta fungerande fyr La Lanterna, samt den upphöjda esplanaden Spianata Castelletto med oöverträffad utsikt över staden. Då begreppen hållbarhet och mångfald skall genomsyra projektet och vatten är av vitalt gemensamt intresse för både Stockholm och Genua, ingick det även ett besök på ett av Europas största akvarier Acquario di Genova

Torg Piazza de Ferrari

Huvudtorget Piazza De Ferrari ("Ferrariplan")

Glada personer

Nöjda och glada lärare från Solna gymnasium och Liceo Scientifico Leonardo da Vinci

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad