Aktuellt med anledning av det nya coronaviruset

Övergripande information från Solna stad med anledning av coronaviruset kan du ta del av på solna.se/coronavirus

Senast uppdaterat: Onsdag 31 mars

Ur Region Stockholms regionala rekommendationer

• Alla i ett hushåll rekommenderas i möjligaste mån att vara hemma från det att någon får symtom som kan stämma med covid-19.
  • Alla i ett hushåll skall stanna hemma i en vecka om någon i hushållet har bekräftad covid-19.

På skolan fortsätter vi att i möjligaste mån anpassa verksamheten till Folkhälsomyndighetens olika rekommendationer. Det innebär bland annat att vi undviker aktiviteter som samlar mycket folk eller innebär många nya kontakter. Den typen av aktiviteter ersätts med till exempel digitala lösningar och/eller information i skriftlig form. Vi undviker också aktiviteter där vi behöver använda oss av kollektivtrafiken till förmån för aktiviteter i närområdet.

Om en elev insjuknar under skoldagen ska eleven gå hem så snart som möjligt.

Rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten justeras kontinuerligt, till exempel kring hur man ska agera om man känner sig sjuk eller uppvisar symtom, när man ska provtas, hur man ska agera utifrån vad provsvaret visar, och när man kan återgå till förskola/skola om man varit sjuk eller haft lindriga symtom.

Vi ber dig följa detta på Folkhälsomyndighetens webbplats:

Folkhälsomyndighetens generella rekommendationerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Folkhälsomyndighetens rekommendationer för förskola, grundskola och gymnasieskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vårdnadshavare till elever som är över 18 år får i vissa fall inte samma information som eleverna via lärplattformen It's Learning. Via länkarna nedan kan dessa vårdnadshavare ta del av samma information som eleverna får. Här listas de tre senaste utskicken.

Information skickad fredag 30 april 2021PDF (pdf, 61 kB)
Brevet informerar om att Solna gymnasium återgår till att
bedriva all undervisning på plats i skolans lokaler den 3 maj.

Information skickad onsdag 31 mars 2021PDF (pdf, 90 kB)
Brevet informerar om fortsatt kombinerad när- och fjärrundervisning under vecka 15-17.

Information skickad onsdag 24 februari 2021PDF (pdf, 87 kB)
Brevet informerar om fjärrundervisning för samtliga under vecka 10, samt vad som gäller för veckorna 11-13.