Aktuellt med anledning av det nya coronaviruset

Övergripande information från Solna stad med anledning av coronaviruset kan du ta del av på solna.se/coronavirus

Senast uppdaterat: Tisdag 23 februari

Med anledning av det kommande sportlovet har Region Stockholm och
Folkhälsomyndigheten kommit med ett antal rekommendationer som får
konsekvenser för Solna gymnasium.

• Fjärrundervisning för gymnasieskolan under vecka 10, det vill säga veckan efter sportlovet. Separat information kommer.

Ur Folkhälsomyndighetens rekommendationer vid utlandsresor

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att alla som reser in i Sverige (det vill säga har varit på utlandsresa):

• testar sig för covid-19
  • testar sig ytterligare en gång fem dagar efter hemresan och
  • stannar hemma i minst sju dagar efter ankomst till Sverige.

Planera därför för att kunna stanna hemma minst sju dagar efter inresa till
Sverige.

Ur Region Stockholms regionala rekommendationer

• Alla i ett hushåll rekommenderas i möjligaste mån att vara hemma från
    det att någon får symtom som kan stämma med covid-19.
  • Alla i ett hushåll skall stanna hemma i en vecka om någon i hushållet
    har bekräftad covid-19.

Fredag 22 januari

Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendation bedriver Solna gymnasium undervisning på distans för samtliga årskurser till och med den 24 januari 2021. Från och med den 25 januari återgår vi gradvis till närundervisning igen. Se informationsbrev nedan.

På skolan fortsätter vi att i möjligaste mån anpassa verksamheten till Folkhälsomyndighetens olika rekommendationer. Det innebär bland annat att vi undviker aktiviteter som samlar mycket folk eller innebär många nya kontakter. Den typen av aktiviteter ersätts med till exempel digitala lösningar och/eller information i skriftlig form. Vi undviker också aktiviteter där vi behöver använda oss av kollektivtrafiken till förmån för aktiviteter i närområdet.

Om en elev insjuknar under skoldagen ska eleven gå hem så snart som möjligt.

Rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten justeras kontinuerligt, till exempel kring hur man ska agera om man känner sig sjuk eller uppvisar symtom, när man ska provtas, hur man ska agera utifrån vad provsvaret visar, och när man kan återgå till förskola/skola om man varit sjuk eller haft lindriga symtom.

Vi ber dig följa detta på Folkhälsomyndighetens webbplats:

Folkhälsomyndighetens generella rekommendationerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Folkhälsomyndighetens rekommendationer för förskola, grundskola och gymnasieskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vårdnadshavare till elever som är över 18 år får i vissa fall inte samma information som eleverna via lärplattformen It's Learning. Via länkarna nedan kan dessa vårdnadshavare ta del av samma information som eleverna får. Här listas de tre senaste utskicken.

Information skickad tisdag 23 februari 2021PDF (pdf, 58 kB)
Brevet informerar om fjärrundervisning för samtliga under vecka 10.

Information skickad fredag 22 januari 2021PDF (pdf, 105 kB)
Brevet informerar om gradvis återgång till närundervisning från och med den 25 januari.

Information skickad måndag 21 december 2020PDF (pdf, 101 kB)
Brevet innehåller information om undervisning på distans för samtliga årskurser på Solna gymnasium till och med den 24 januari 2021.

Information skickad fredag 4 december 2020PDF (pdf, 90 kB)
Brevet innehåller information om undervisning på distans för samtliga årskurser på Solna gymnasium från och med den 7 december.