Aktuellt med anledning av det nya coronaviruset

Övergripande information från Solna stad med anledning av coronaviruset kan du ta del av på solna.se/coronavirus

Senast uppdaterat: Tisdag 20 oktober

Från och med den 2 november sker all undervisning på plats i skolans lokaler alla dagar i veckan för samtliga årskurser – inklusive årskurs 2 och 3. Det innebär att fjärrundervisning för årskurs 2 och 3, som bedrivits en dag per vecka sedan läsårsstart, upphör i samband med höstlovet.

På skolan fortsätter vi att i möjligaste mån anpassa verksamheten till Folkhälsomyndighetens olika rekommendationer. Det innebär bland annat att vi undviker aktiviteter som samlar mycket folk eller innebär många nya kontakter. Den typen av aktiviteter ersätts med till exempel digitala lösningar och/eller information i skriftlig form. Vi undviker också aktiviteter där vi behöver använda oss av kollektivtrafiken till förmån för aktiviteter i närområdet.

Om en elev insjuknar under skoldagen ska eleven gå hem så snart som möjligt.

Rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten justeras kontinuerligt, till exempel kring hur man ska agera om man känner sig sjuk eller uppvisar symtom, när man ska provtas, hur man ska agera utifrån vad provsvaret visar, och när man kan återgå till förskola/skola om man varit sjuk eller haft lindriga symtom.

Vi ber dig följa detta på Folkhälsomyndighetens webbplats:

Folkhälsomyndighetens generella rekommendationerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Folkhälsomyndighetens rekommendationer för förskola, grundskola och gymnasieskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vårdnadshavare till elever som är över 18 år får i vissa fall inte samma information som eleverna via lärplattformen It's Learning. Via länkarna nedan kan dessa vårdnadshavare ta del av samma information som eleverna får. Här listas de tre senaste utskicken.

Information skickad tisdag den 20 oktoberPDF (pdf, 107 kB)

Brevet innehåller bland annat information om att fjärrundervisning för årskurs 2 och 3 upphör i samband med höstlovet.

Information skickad fredag 2 oktoberPDF (pdf, 64 kB)
Brevet innehåller sammanfattade information som berör Solna gymnasium utifrån det rådande pandemiläget.

Information skickad onsdag 2 septemberPDF (pdf, 65 kB)
Brevet innehåller information om Folkhälsomyndighetens justerade rekommendationer om återgång till förskola och skola samt provtagning av skolbarn.