Dags att söka till NIU

På Solna gymnasium kan du kombinera en elitsatsning på din idrott med ett nationellt gymnasieprogram. 1 oktober öppnar ansökan inför läsåret 2021/2022.

På Solna gymnasium kan du kombinera en elitsatsning på din idrott med ett nationellt gymnasieprogram. Många elever väljer vår idrottsutbildning NIU, eftersom skolan har mycket bra träningsmöjligheter och klubbkontakter. Flera av landets bästa idrottare har genom åren gått på Solna gymnasiums nationella idrottsutbildning. Vi har en stor idrottshall, gym och egen fotbollsplan.

Så här ansöker du

Ansökan till Nationell idrottsutbildning (NIU) på Solna gymnasium öppnar 1 oktober och sista datum är 1 december 2020. Ansökan görs via ansökningsformulär under respektive idrottsflik på webbplatsen senast 1 december 2020.

Alla ansökningar behandlas och eleven kallas till tryouts/provträningar under december och januari. Besked om NIU-plats meddelas senast 8 februari 2021. Alla besked kommuniceras via den mejladress som uppgivits i ansökningsformuläret.

Läs mer om Nationell idrottsutbildning (NIU) på Solna gymnasium