Utfärdande av slutbetyg

Läser du mot slutbetyg inom den kommunala vuxenutbildningen?
Slutbetyg från gymnasial vuxenutbildning får utfärdas senast 1 juli 2020. Det här gäller endast dig som har påbörjat studier på gymnasiet eller komvux före 1 juli 2012

Regeringen har åter igen, den 24 november 2016, fattat beslut om att förlänga övergångsbestämmelserna för utfärdande av slutbetyg inom den gymnasiala vuxenutbildningen.

Det här innebär att elever som läst enligt det äldre kurssystemet har möjlighet att få ut ett slutbetyg istället för att ta ut en gymnasieexamen under ytterligare en tid.
Det här gäller endast dig som har påbörjat studier på gymnasiet eller komvux före 1 juli 2012.

Slutbetyg från gymnasial vuxenutbildning får utfärdas senast 1 juli 2020. Om du inte slutför studierna kan du vara tvungen att läsa om ett stort antal kurser då inte det är säkert att samtliga kurser kan räknas med i en gymnasieexamen. Läs mer på Skolverkets webbplats.

Ovanstående gäller inte dig som redan fått dokumentet slutbetyg utfärdat av gymnasieskola eller kommunal vuxenutbildning. Utfärdat slutbetyg kommer vara giltigt även framöver.

Vill du veta mer om vad som gäller för just dig går det bra att kontakta en studie- och yrkesvägledare vid Solna Vuxenutbildning eller vid den skola där du studerar.
Du är välkommen att besöka oss under öppettiderna, kontakt kan också tas via e-post och telefon. Öppettider finner du här.

Dela: