Information inför dina matematikstudier

Information inför dina matematikstudier.

Solna Vuxenutbildning vill "puffa för" att du som ska studera ämnet matematik ska lyckas så bra som möjligt. Du ges här möjlighet att själv kontrollera om dina förkunskaper räcker för den kurs som du tänker studera. Detta är speciellt viktigt om det var länge sedan som du senast studerade ämnet.

Via länkarna nedan har du möjlighet att göra självskattningstest, repetera och fräscha upp tidigare kunskaper inför studier eller före behörighetsgivande nivåtest i matematik.
Du hittar även information om nivåtest, orienteringskurser, de olika kurserna, nationella prov, nivåtest samt tabell för utbyteskomplettering (GY11-/VUX12kurser). Se Populära sidor.

  • Informationsfilm om de nya kurserna i matematik Se filmen här.

    Det finns olika typer av matematikkurser som du kan söka. Detaljerad information över de olika kurstyperna hittar du under Populära sidor till höger på denna sida.

Grundläggande nivå (motsvarar grundskolan)
Matematiken är indelad i fyra olika delkurser. Efter varje delkurs sätts betyg. Det är först när du erhållit betyg från slutkursen, delkurs 4, som kursen är behörighetsgivande till nästa nivå, den gymnasiala.

Gymnasial nivå 
Här söker du någon av kurserna inom matematik 1, matematik 2 eller matematik 3.Du väljer EN av kurserna inom matematik 1, matematik 2 eller matematik 3 (1a, 1beller1c, 2a 2beller2c, 3beller3c).
A-spåret är inriktat mot yrkesutbildning
B-spåret är inriktat mot samhällsvetenskap, ekonomi eller humaniora
C-spåret är inriktat mot naturvetenskap och teknik

  • Orienteringskurser
    För att underlätta för dig blivande matematikstuderande, som har förutsättningar och förkunskaper grundade på de gamla kurserna (matematik A-E), har det tagits fram orienteringskurser som ska hjälpa till att täcka de "luckor" som kan finnas i kunskapsstoffet från de gamla kurserna och ge dig chansen att bättre klara den nya kursen.

Repetition och hjälp
Det är viktigt att du har tillräckliga förkunskaper för den matematikkurs du tänker studera. Via de olika länkarna nedan kan du testa, repetera och bätttra på dina kunskaper.

Nivåtest matematik
Om du är osäker på din nivå och saknar aktuellt betyg kan du göra ett förkunskaps-/nivåtest hos oss i Solna stadshus, i Solna centrum . Beställ tid via anmälningsformuläret.
När du gör nivåtest i matematik får du ha med dig miniräknare och formelblad.Till formelbladen
Har du läst matematik på ett annat språk får du ha med och använda lexikon.
Resultatet på ditt nivåtest kommer någon dag efter testets utförande att mailas till dig och är tänkt att vara vägledande för dig vilken kurs som du ska söka.

Matteappar
Sigma Matematik är gratis och innehåller matematik från högstadiet upp till högskolenivå. Innehåller även träning i huvudräkning.
Mathleaks innehåller förklaringar av uppgifter från matteböcker på gymnasienivå.

Adda matte
Vill du ladda inför höstens högskolestudier i matematik?
sommarmatte.se kan du plugga nätbaserat och är ett samarbete mellan flera av landets högskolor.
För att komma igång, gå in på facebook.com/sommarmatte

Dela: