Om bloggen

I Kinabloggen år 2018 skriver elever från Ulriksdalsskolan och Råsunda skola om det internationella samarbete som utvecklas och genomförs tillsammans med Affiliated High School of UIBE i Beijing och om kinesiska som språkval.

Kinablogg

Kinesiska muren och farväl!

Den sista dagen (lördag) innan hemresdagen började vid den Kinesiska muren och slutade i en avskedsmiddag med de kinesiska studenter som vi lärt känna under vår tid här.

Om detta har Niklas och Arseniy skrivit!

Det här blir det sista inlägget i bloggen från själva Kina. Men det är möjligt att det dyker upp något mer inlägg senare med våra intryck i från resan nu när vi kommit hem. Så håll ögonen öppna!

Publicerat 14 maj 2018 av Roland Lindelöf Kommentarer (0)

Fredag, Besök på Universitetet och framme vid muren, Gubei Watertown

På fredagsmorgonen besökte vi UIBE (University of International Buissness and Economics) där vi förutom en rundtur fick en föreläsning av en professor i ekonomi samt fick träffa 5 utbytesstudenter varav en svensk som studerade vid universitetet.

Ekonomiprofessorn förklarade hur den kinesiska ekonomin förändrats från planekonomi till marknadsekonomi från 50-talet fram till nu och varför den har förändrats på ett lätbegripligt sätt. Utbytesstudenterna berättade om hur det var att studera utomlands och just på UIBE. Vi hade många frågor!

på eftermiddagen åkte vi till Gubei som ligger precis vid Muren. Där har de byggt upp en articifiell 1700-tals by/stad för att man skall kunna se hur det var att leva i det gamla Kina.

Om detta har Martin skrivit!

Publicerat 11 maj 2018 av Roland Lindelöf Kommentarer (1)

Sommarpalatset och vår presentation på Senior High

Under torsdagen besökte vi Kejsarens sommarpalats på förmiddagen. Efter lunch var det dags för gruppens stora presentation inför 400 gymnasieelever. Här beskriver Lova och Kelly hur det gick!

Publicerat 11 maj 2018 av Roland Lindelöf Kommentarer (0)

Himmelska Fridens torg, den förbjudna staden och Hutongerna!

Dagens besök innefattade två platser som har haft väldigt stor betydelse, både historiskt och politiskt. Dels Himmelska fridens torg där den Kommunistiska Folkrepubliken Kina utropades av Mao Zedong 1949 och som då är grunden till det Kina och det styre som finns i dag. Dels den förbjudna staden som var sätet för Kinas Kejsare från 1420 fram till 1912 då den siste Kejsaren avsattes. Vi besökte också Beijings Hutonger som är Bejings gamla stadskärna och som finns kvar sedan mongolerna styrde Beijing under 1200- och 1300-talet. Om detta har Elsa och Ebba skrivit!

Publicerat 9 maj 2018 av Roland Lindelöf Kommentarer (1)

Besök på Primary School och Junior High

Under tisdagen besökte vi tre skolor och fick vara med på lektioner i både låg- och högstadiet. Här skriver Amasia och Adna om sina upplevelser denna dag!

Publicerat 8 maj 2018 av Roland Lindelöf Kommentarer (2)

Återförening med gruppen och Sightseeing

På måndagsmorgonen kom eleverna tillbaks från sin vistelse hos sina värdfamiljer och möttes upp på skolgården. Det fanns mycket att tala om i bussen på väg til dagens mål som bland annat var "Temple of Heaven" och "Beihai" som är två parker med (åtminstone tidigare) stor kulturell och religiös betydelse. Om detta skall Andreas och Jakob berätta!

Publicerat 7 maj 2018 av Roland Lindelöf Kommentarer (4)

Lördag och Söndag: Att bo i en Kinesisk familj

På lördagsmorgonen mötte eleverna sina värdfamiljer och "syskon" och fick uppleva Beijing på ett sätt som är få förunnat. Nämligen genom att bo och leva i en kinesisk familj under två dygn! Här kommer tre berättelser om denna upplevelse!

Publicerat 7 maj 2018 av Roland Lindelöf Kommentarer (1)

Resan och första dagen på plats

Dagen var nu kommen, den torsdagen vi alla hade längtat efter så mycket och vi var alla redo för att åka på en lärorik och spännande resa.

Publicerat 4 maj 2018 av Roland Lindelöf Kommentarer (1)

Snart dags igen!

Under hösten 2016 var 30 elever från vår vänskola Affiliated High School of UIBE i Beijing på besök i Solna och på Ulriksdalsskolan under en vecka. Nu är det vår tur att besöka dem!

Publicerat 24 april 2018 av Roland Lindelöf Kommentarer (0)

Besök i Stadshuset

Gästerna från Kina har i dag besökt Solna stadshus. I kommunfullmäktigesalen fick gästerna informationom om Solna av kommunfullmäktiges orförande Sven Kinnander (M) och Marianne Damström Gereben vice ordförande i kommunstyrelsen.

Publicerat 16 november 2016 av Johan Peterson Kommentarer (0)

Fler blogginlägg

Gå till sida: 1 , 2 , 3 .