Tallbackaelever mötte nobelpristagaren

Tallbackaskolan har under läsåret deltagit i det globala projektet "100 million" som vill uppmärksamma frågan om allas rätt till utbildning. Under hösten fick Tallbackaskolan ministerbesök och eleverna fick möjlighet att diskutera vikten av utbildning och konsekvenserna för de mest utsatta unga som nekas denna rättighet.


Foto: Solna stad

Ett led i detta arbete var att några elever från årskurs 8 och 9 fick möjlighet att träffa initiativtagaren till projektet, Kailash Satyarthi, som även tilldelades Nobels fredspris för sitt arbete med barns rättigheter. Eleverna fick samtala med honom över en lunch för att sedan delta på ett seminarium i riksdagen där frågan om allas rätt till utbildning diskuterades. Under seminariet höll Kailash ett tal om vad vi runt om i världen kan göra för att alla barn ska få gå i skolan.

Innan detta fick en elev från årskurs 9 möjlighet att inleda seminariet med att berätta om varför Tallbackaskolan deltar i projektet och vad ungdomar i Sverige kan göra för att fler ska få möjlighet till utbildning.

Ett mycket inspirerande möte och det har varit roligt att få vara en del av ett projekt som verkligen gör skillnad i en viktig global fråga.

Dela: