Solna gymnasium och AIK Fotboll förstärker samarbetet ytterligare

Under vecka 47 åkte AIK Fotbolls U19-herrar på träningsläger. Med på lägret var även Katta Laurin, Solna gymnasiums programrektor för Nationell idrottsutbildning. Syftet med att ha med en skolrepresentant var att kartlägga och skapa goda förutsättningar för studier under frånvaron från skolan samt även hitta en samsyn mellan klubb och skola. Det är nyttigt att se eleverna utifrån olika perspektiv och på så sätt skapa förståelse för den situation de befinner sig i.


Foto: Solna stad

Samarbetet mellan AIKs ledarstab och skolan har fördjupats och det finns en gemensam målsättning att alltid verka för att våra elever/spelare ska få de bästa möjliga förutsättningar att lyckas i sin akademiska och sin idrottsliga utveckling för att ännu tydligare kunna sträva mot syftet med vår utbildning:

Från Riksidrottsförbundet:

"Syftet med nationell idrottsutbildning (NIU) är att erbjuda stöd till talanger med bäst förutsättningar att som seniorer nå nationell eller internationell elit och för dem skapa goda möjligheter att kombinera elitidrott och utbildning genom ett individanpassat, flexibelt och kompetent stöd i en kvalitetssäkrad studie- och elitidrottsmiljö präglad av glädje, utveckling och resultat". Läs från Riksidrottsförbundet via länken.

Dela: