NIU Volleyboll och Fäktning till Warszawa

Den 16 september åkte Solna gymnasiums NIU-elever som har fäktning samt årskurs 3 i volleyboll till Warszawa för fyra dagars träning på motsvarigheten till vårt GIH, fäktningstränare Tomasz Gorals gamla skola Akademia Wychowania Fizycznego Józefa Pilsudskiego w Warszawie.

Eleverna och tränarna bodde, åt och tränade på skolan, där både fäktare och volleybollspelare fick träna tillsammans med elever på skolan. Polen har en betydligt högre nivå på både fäktning och volleyboll, vilket gjorde att våra elever fick mycket bra träningsmotstånd. Oerhört nyttigt att få komma utomlands och träna på ett lite annat sätt samt att få erfarenheter av internationellt motstånd.

En eftermiddag begav vi oss också in till centrala Warszawa där vi vandrade runt i Stare Miesto, Gamla stan, samt också ett besök på Warsaw Uprising Museum där vi fick lära oss om hur Polen drabbades under andra världskriget och om motståndskampen mot tyskarna.

Vi gjorde också ett besök på en gymnasieskola med motsvarande utbildning som vi har här på NIU, Sportowy Anders, där vi knöt kontakter för vidare samarbeten.

Sammantaget en mycket givande vecka för både elever och tränare.

Dela: