Basket (NIU)

Solna Gymnasium har i samarbete med AIK Basket en lång erfarenhet av att bedriva basketgymnasium. Vi har väldigt duktiga basketelever och erkänt duktiga lärare vilket ger dig en trygg och sporrande miljö att utvecklas i.

Om lärarna i specialidrott basket

  • Lärare för pojkarna är Anders Lemmeke, elittränare med erfarenhet som coach i basketligan herr-, dam-, seniorlandslaget herr- och ett flertal ungdomslandslag.
  • Lärare för flickorna är Anders Härd, elittränare och tidigare dam- och ungdomslandslagscoach med lång erfarenhet som coach i basketligan dam.
  • Ansvarig för fysträning är Samuel Desport och rehabträning sköts av Idrottsklinikens sjukgymnaster.

Om NIU Basket på Solna Gymnasium

Här blir basketspelandet en naturlig del av din skolgång, vilket innebär att du kan satsa helhjärtat på idrott och studier. Du kommer att ha många kamrater på skolan som håller på med olika idrotter då Solna Gymnasium är Stockholms största idrottsgymnasium.

Träningarna bedrivs mellan 09.40-11.40, tre pass i veckan. Minst 400 poäng av totalt 2500 ägnas åt idrott i utbildningen. Vid sidan av träningen får du utbildning i näringsfysiologi, idrottspsykologi och andra viktiga områden för elitidrottare.

Har du ambitionen att bli elitspelare inom basket och vill satsa helhjärtat på din idrott, då är Solna Gymnasium något för dig. Skolans utbildning ger dig de bästa förutsättningarna för att lyckas både med dina studier och som basketspelare.

Valet till nationell idrottsutbildning (NIU) är en separat process och berör inte valet av utbildningsprogram.

Ansökan stänger den 1/12, se länk i högra kolumnen.

Dela:

Kontakt

Anders Härd

Ansvarig tränare basket flickor

NIU Basket flickor

ander­s.har­d@solna.se

Skicka meddelande till Basket flickor

Anders Lemmeke

Ansvarig tränare basket pojkar

NIU Basket pojkar

ander­s.lem­meke@solna.se

Skicka meddelande till Basket pojkar