Nyhetsarkiv

Vinnare av Solna stadsmiljöpris 2019

14 november 2019

Årets vinnare av Solna stadsmiljöpris 2019 blev ett flerbostadshus i kvarteret Konstnären, i stadsdelen Ingenting. Det beslutade byggnadsnämnden den 13 november.

Stadskvarter byggs på tunnel med Mälarbanans utbyggnad

14 november 2019

Ny bebyggelse planeras när delar av järnvägen förläggs i tunnel mellan Frösundaleden och Nybodagatan, i samband med Mälarbanans utbyggnad genom Solna.

Solna på åttonde plats när Håll Sverige Rent rankar Sveriges kommuner

12 november 2019

Håll Sverige Rent rankar Solna på åttonde plats i landet och på första plats i länet i årets jämförelse av Sveriges kommuner och det förebyggande arbetet för att minska nedskräpningen. Samtidigt visar den senaste mätningen att nedskräpningen minskat i centrala Solna.

Ny idrottsplats och 4 000 nya lägenheter i Järvastaden

12 november 2019

En ny idrottsplats i norra Järvastaden och ett tillskott på cirka fyratusen nya bostäder – det möjliggörs med ett beslut i kommunstyrelsen den 11 november 2019.

Solnas bokmässa 10-årsjubilerar

12 november 2019

Välkommen på Solnas bokmässa, som i år firar 10 år! I år blir det extra festligt med författarbesök med Jonas Hassen Khemiri och Solnaförfattare, amerikansk folkmusik, invigningstal av Lars Rådén, dans av barn från Kulturskolan, roliga barnaktiviteter, fika och mycket annat.

Välkommen på medborgardialog om trygghet

18 september 2019

Vill du vara med och bidra till ett tryggare Solna? Under 2019 kommer Lokalpolisen Solna och Solna stad att vid fyra tillfällen genomföra medborgardialoger med solnaborna, för att ta reda på var, när och hur det är tryggt respektive otryggt i Solna. Måndagen den 18 november har du möjlighet att träffa representanter från lokalpolisen och Solna stad vid Solna station, södra ingången, för att ställa frågor och fylla i en enkät. Dina synpunkter är viktiga för vårt gemensamma brottsförebyggande arbete!

Höga förväntningar på exploatörer i Solna - för minskad klimatpåverkan

6 november 2019

Stadens förväntningar på exploatörer och fastighetsägare i Solna sammanfattas i dokumentet "På väg mot ett hållbart Solna" – från byggskedet och för byggnadens hela livslängd.

Nyfiken på att bli familjehem eller kontaktfamilj?

4 november 2019

Välkommen på Familjepoolens drop-in om du är nyfiken på att veta mer om vad det innebär att vara familjehem eller kontaktfamilj. Nästa tillfälle är torsdag den 28 november.

Besök Solnas skolor inför ansökan till förskoleklass 2020/21

30 oktober 2019

Under november och december bjuder Solnas skolor in till informationsmöte inför ansökan till förskoleklass läsåret 2020/21. Välkommen!

Renare vatten i Brunnsviken med ny dagvattendamm i Bergshamra

29 oktober 2019

Solna stad genomför ett omfattande arbete för att förbättra vattenkvaliteten i Solnas havsvikar, sjöar och vattendrag. Till exempel ska en ny dagvattendamm i Bergshamra bidra till renare vatten i Brunnsviken.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , Nästa

Filtrera nyheter

Begränsa till ämnesområde