Nyhetsarkiv

Solna stad firar AIK med stipendium för god laganda

13 november 2018

Solna stad hissar AIK-flaggan hela veckan och instiftar ett nytt stipendium som ska premiera god laganda och sportsligt bemötande, för att fira AIK:s SM-guld och uppmärksamma klubbens insatser för ungdomsidrotten i staden.

Strategi mot hedersrelaterat våld

13 november 2018

Kommunstyrelsen har den 12 november beslutat om en strategi för att motverka hedersrelaterat våld.

Färre fimpar på Solnas gator

13 november 2018

Mer städning i stadsmiljön och fler papperskorgar har gett resultat – den senaste skräpmätningen visar att nedskräpningen i Solna stad har minskat med drygt 15 procent jämfört med förra året. Det vanligaste skräpet på Solnas gator är cigarettfimpar och det är också det skräpet som minskat mest.

AIK vinner Allsvenskan

11 november 2018

AIK vann över Kalmar i Allsvenskans sista omgång. Därmed har solnaklubben säkrat ännu ett svenskt mästerskap. Stort grattis från Solna stad!

Välkommen på medborgardialog om trygghet

8 november 2018

Vill du vara med och bidra till ett tryggare Solna? Just nu genomför Lokalpolisen Solna och Solna stad medborgardialoger med solnaborna, för att ta reda på var, när och hur det är tryggt respektive otryggt i Solna. Onsdagen den 14 november har du möjlighet träffa representanter från lokalpolisen och Solna stad i Solna centrum för att ställa frågor och fylla i en enkät. Dina synpunkter är viktiga för vårt gemensamma brottsförebyggande arbete!

Vill du hjälpa en medmänniska? Bli god man eller förvaltare!

31 oktober 2018

Är du en engagerad person som vill hjälpa en medmänniska? Just nu behöver vi fler gode män och förvaltare. Som god man eller förvaltare hjälper du en annan person att sköta ekonomin, kontakta olika myndigheter och se till att personen får det stöd den behöver.

Flertalet lekplatser rustade under 2018

30 oktober 2018

Som en del i en pågående satsning har under året fem av stadens lekplatser rustats. Det rör sig om alltifrån ny och härlig lekutrustning till nya underlag, samtidigt som bänkar och papperskorgar fräschats upp. Lagom till höstlovet är vårt tips att testa de nyrustade lekplatserna och uppleva skillnaden på plats! Det rör sig om Västra skogen och Stenbacka lekplats i Huvudsta, Carl Thunbergs lekplats i Hagalund, Granlidens lekplats i Råsunda och Harens lekplats i Bergshamra.

Solna stad lanserar digital tjänst för miljövänligt återbruk

29 oktober 2018

Det ska bli ännu enklare för Solna stads medarbetare att återbruka. Idag lanseras den digitala återbruksportalen REKO för Solna stads verksamheter, som ska göra det lättare att återanvända möbler, inredning och annan utrustning – vilket bidrar till en bättre miljö.

Kommunfullmäktige sammanträder

29 oktober 2018

Måndagen den 29 oktober sammanträder kommunfullmäktige i Solna stadshus. Följ mötet på plats eller via livesändningen på webben. Start kl 18.00!

Information om stadens vinterväghållning

29 oktober 2018

Vinterns första snö är ett faktum, och även om det denna gång blir ett kortare gästspel så närmar sig raskt kallare och snöiga dagar. Läs mer om hur staden arbetar med vinterväghållning och håll dig uppdaterad under vinterns gång via vår "aktuell information".

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , Nästa

Filtrera nyheter

Begränsa till ämnesområde