Nyhetsarkiv

Nu börjar Idrott för alla – öppen idrottsverksamhet för barn och unga i Solna

20 september 2019

Den 1 oktober startar Idrott för alla – ett projekt med öppen idrottsverksamhet för barn och unga i Solna, som drivs av AIK Ungdomsfotboll med bidrag från kultur- och fritidsnämnden i Solna stad.

Nya kvarter växer fram vid gula linjens Södra Hagalund

19 september 2019

Nya bostäder, kontor och mötesplatser växer fram i anslutning till den nya tunnelbanestationen Södra Hagalund på den gula linjen som byggs ut genom Solna. Nu går detaljplanen ut på samråd efter beslut i byggnadsnämnden.

Välkommen på medborgardialog om trygghet

18 september 2019

Vill du vara med och bidra till ett tryggare Solna? Under 2019 kommer Lokalpolisen Solna och Solna stad att vid fyra tillfällen genomföra medborgardialoger med solnaborna, för att ta reda på var, när och hur det är tryggt respektive otryggt i Solna. Måndagen den 23 september har du möjlighet att träffa representanter från lokalpolisen och Solna stad vid Bergshamra centrum för att ställa frågor och fylla i en enkät. Dina synpunkter är viktiga för vårt gemensamma brottsförebyggande arbete!

Nu är det dags att utse årets internationalist

17 september 2019

Internationella kommittén i Solna delar årligen ut utmärkelsen "Årets Internationalist" till en person eller en arbetsgrupp som på ett framgångsrikt sätt använt det internationella arbetet för att utveckla verksamheten. Nu är du välkommen med din nominering.

Solna ska bli en klimatneutral stad med ny strategi

17 september 2019

Solna stad har tagit fram sin första klimatstrategi som ska ge inriktning för såväl minskad klimatpåverkan som anpassning av staden till ett förändrat klimat.

Friställning av ekar och tallar i Råstasjöns naturreservat

13 september 2019

I Råstasjöns naturreservat finns stora, gamla tallar och ekar som har betydande naturvärden. Både tallar och ekar är ljusälskande träd som på sikt dör om de tillåts bli alltför skuggade, något som håller på att ske norr om Råstasjön. Enligt stadens skötselplan för Råstasjöns naturreservat påbörjas därför arbete med att friställa träden.

Höstens seniorvandringar startar

9 september 2019

Nu är programmet för höstens vandringar äntligen här! Under nio onsdagar är alla seniorer välkomna att delta i arrangerade promenader både i och utanför Solna. Boka redan nu in onsdagen den 18 september. Då går bussen till Kyrksjölöten och höstens första promenad runt sjön.

Byggstart för Solnas nya simhall

10 september 2019

Nu har bygget av den nya simhallen i Ritorp vid Ulriksdals idrottsplats påbörjats, med ett traditionsenligt första spadtag.

Sveriges första Pep Park öppnade i Solna

27 augusti 2019

Nu har 100 meter Pep öppnat i Huvudsta – den första Pep Parken i Sverige, med redskap och utrustning för lek, rörelse och vardagsmotion för barn, unga och vuxna tillsammans. H.K.H. Prins Daniel och Carolina Klüft närvarade vid invigningen den 1 september.

AIK–Djurgårdens IF på Friends Arena 1 september

30 augusti 2019

Söndagen den 1 september, med start 15.00, vankas det tvillingderby när AIK tar emot Djurgårdens IF i den rafflande Allsvenska toppstriden. Matchen spelas på Friends Arena och över 40 000 biljetter har redan sålts. Vårt tips? I sedvanlig ordning att tänka till kring resvägar och planera kollektiv transport med lite marginaler.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , Nästa

Filtrera nyheter

Begränsa till ämnesområde