En 4H-gård etableras på Överjärva

Solna stad har kommit överens med 4H om att etablera en 4H gård på Överjärva gård. Målsättningen är att 4H-gården ska vara på plats när renoveringen av ladugården, som kommer att användas för 4H-verksamheten, har genomförts. 4H-gården på Överjärva gård blir ett komplement till 4H-gården i Huvudsta.

4H-gården på Överjärva gård ska både vara en öppen verksamhet och möjlighet för 4H att anordna kurser, utbildningar och läger. Barn och ungdomar ska ges möjlighet att ta del av alla de sysslor som förekom­mer på en 4H-gård, som ska efterlikna en svensk bondgård med hästar, kaniner, höns, katter, lamm och getter. Här kommer att finnas möjlighet till ponnyridning och häst- och vagnkörning.

För 4H:s verksamhet på Överjärva gård kommer ladugården, som för närvarande renoveras, och kringliggande hagar och betesmarker att användas.

Beslutet om etableringen av 4H-gården på Överjärva gård fattades av kommunstyrelsen den 7 juni 2022. Ett utredningsarbete pågår nu för att fastställa de exakta lokalmässiga och övriga platsspecifika förutsättningar för verksamheten.

 

Gulmålad trävilla
Senast uppdaterad