Påsken på Överjärva

Nu händer det mycket på gården! Kom och titta på lammen, leta påskägg, pyssla i caféet, lyssna på sagostunder med biblioteket, grilla korv eller hoppa käpphäst!

Gårdsdag 1 april

Pyssla fint påskris och så gräs till kycklingarna! April april i Statarmuseet och öppet i Växthuset med keramik. Vid fårhusen är du välkommen att hälsa på lammen och handla i hantverksboden 1-2 april kl 11-16. Läs mer om Kulturlandskaparnas påskmys! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tips! Har du hört Ullas fina berättelse om lammet Syrsan i Överjärvas ljudguide? Lyssa här > Länk till annan webbplats.

Påskhelg 8-9 april

Påskafton och påskdagen har caféet öppet som vanligt kl 11-16. Pysselbordet uppdukat och häx-kvastar finns till låns! Överraskning för alla barn på påskafton - var med i vårt påskäggsbingo, fråga cafépersonalen hur det går till. Öppet i Statarmuseet påskafton kl 11-16.

Påsklovsöppet i caféet 12-16 april

Friluftscafé kl 11-16 från och med onsdag. Grillen tänd och i caféet kan du pyssla till påskriset och så gräs till kycklingarna, se även nedan inbjudna gäster under påsklovet på Överjärva.

Torsdag 13 april kl 11-13

Finbesök med Rullan och P.Dal från Biblioteken i Solna. Årets premiärtur går till Överjärva gård!

Sagostunder, påskig tipsrunda, pyssel, quiz och utlåning av böcker utlovas av de cyklande bibliotekarierna. Vi ses utanför caféet eller inomhus om det regnar, välkomna!

Fredag 14 april kl 9-13

Kom och hoppa käpphäst med oss! Solna Fältrittklubbs Ungdomssektion bjuder in till käpphästtävling på Överjärva Gård. Ta med din egna käpphäst eller låna en av oss. En fartfylld hopptävling där alla får rosett! Vi avslutar med prisutdelning, hästsnack och lunch, och är klara runt 13. Caféet har öppet och där finns det bl.a. smörgåsar och fika att köpa för den som inte vill ta med egen lunch.

Samling: utanför Hästskostallet kl 9.00

Medtag: vattenflaska, lunch & kläder efter väder (eventuellt också egen käpphäst)

Vid frågor kontakta SFRK:s ungdomssektion via useksfrk@gmail.comBarn utklädd till påskkärring
Senast uppdaterad