Nybodagatan 16

Nybodagatan 16 är en gruppbostad som drivs av Solna Stads egen regi Humaniora vård och omsorg. Gruppbostaden ligger i området Skytteholm i Solna i ett befintligt bostadsområde med närhet till kommunikation med tunnelbana, tvärbana och bussar.

På promenadavstånd finner du Skytteholmsparken med café och promenadstråk men även Solna centrum med stort utbud av affärer och butiker.

Målgrupp

Vi vänder oss till vuxna personer som har en grav till måttlig funktionsnedsättning och / eller diagnos inom autismspektrumet. Hos oss får du stöd dygnet runt. All personal har utbildning och stor erfarenhet av målgruppen. Kunskap inom alternativ kommunikation såsom pictogram och teckenkommunikation finns.

Om bostäderna

Gruppbostaden har sex fullvärdiga lägenheter om 1-2 rum och kök. Gemensamt vardagsrum, kök och matsal finns i öppen planlösning. Gruppbostaden har sedan en tid även en satelitlägenhet kopplat till enheten som ligger på gångavstånd.

Verksamhetsidé

Genom glädje och trivsel vill vi skapa högsta livskvalitet för våra brukare på Nybodagatans gruppbostad. Delaktighet, inflytande och respekt ska löpa som en röd tråd genom hela verksamheten.

Vi vill ge brukarna en individuellt anpassad omsorg där respekt för personens önskemål och behov är en självklarhet. Vi arbetar även för att varje individ ska känna sig så självständig som möjligt. Vi erbjuder dig som bor hos oss ett stöd som helt och hållet är utformat efter dina behov och önskemål.

E-post: melek.kucuk@solna.se
Telefon: 072-583 31 05

Telefon

08-85 56 68

Besöksadress

Nybodagatan 16
171 46 Solna

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad