Nationaldagen i Hagaparken med Kronprinsessparet och Kungliga Operan

Kronprinsessparet närvarar vid årets nationaldagsfirande i Hagaparken torsdagen den 6 juni – ett samarbete mellan Kungliga Operan, Solna stad och Ståthållarämbetet.

Kungliga Operan bjuder traditionsenligt in till årets firande av nationaldagen, tillsammans med Solna stad och Ståthållarämbetet, torsdagen den 6 juni.

Kunglig underhållning från stora scenen

Den stora utomhusscenen står längst ner på pelousen nedanför Koppartälten med Brunnsviken som fond. Där bjuder solister, dansare och musiker ur Kungliga Hovkapellet, Kungliga Operans kör och Kungliga Baletten på höjdpunkter ur Kungliga Operans balett- och operarepertoar. Det blir ett varierat program med såväl klassiska sommarlåtar som oväntade inslag på högsta nivå – liksom publikfavoriten: Solna kulturskolas barnkör som tillsammans med Kungliga Operans kör framför Bellmans Fjäriln vingad, följt av Nationalsången med kör och publik tillsammans.

Högtidstal av H.K.H. Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessparet är hedersgäster och närvarar för första gången vid firandet i Hagaparken. H.K.H. Kronprinsessan Victoria kommer att hålla sitt nationaldagstal från stora scenen.

– Nationaldagen i Hagaparken tillsammans med Kungliga Operan är en fin tradition i Solna och en av årets absoluta höjdpunkter för oss i Solna stad. Det är särskilt roligt att vi i år hedras av Kronprinsessparets närvaro för första gången, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Upplevelser och aktiviteter för barn och unga

Försommarkonserten startar klockan 14.00, men redan klockan 11.00 börjar familjeaktiviteterna vid Koppartälten. På familjeområdet bjuder konstnärer, dansare, kostymörer, bibliotekarier, musikpedagoger och akrobater på upplevelser och spännande prova-på-aktiviteter för barn och unga. Kungliga Slottets barnaktivitet i Haga Parkmuseum är en nyhet för i år. Guidade visningar i Gustav III:s paviljong görs varje hel timme från klockan 12.00. Alla aktiviteter i familjeområdet är kostnadsfria.

Hålltider

11.00-16.00

Familjeaktiviteter vid Koppartälten i Hagaparken

12.00-16.00

Guidade visningar i Gustav III:s paviljong varje hel timme

13.30

Solna stads kulturstipendier delas ut.
Solistuppträdande av årets Krausstipendiat

14.00 Försommarkonsert med balett och nationaldagstal av H.K.H. Kronprinsessan Victoria

Om evenemanget Operan i Haga

Nationaldagsfirandet i Hagaparken är ett samarbete mellan Kungliga Operan, Solna stad och Ståthållarämbetet. Servering av mat och dryck sker på flera platser i parken. Mer information: operan.se/haga

Dela: