Fira att Solna fyller 75 år som stad!

I år är det 75 år sedan Solna blev stad. Det är en härlig anledning att fira! Huvuddelen av firandet sker traditionsenligt på nationaldagen i Hagaparken. Men även inför och efter nationaldagen kommer det vara lite extra fokus på denna folkkära 75-åring.

Solna är många saker för många människor. Hem. Minnen. Framtidsdrömmar. Hopp och förväntningar. Utmaningar och möjligheter. Kärlek. Avsked och möten. Oförglömliga upplevelser. Allt i en boomande storstadsregion med oändliga möjligheter både här och om hörnet. Känslorna är många!

Resan som Solna gör utmärks av ett starkt driv framåt. Men resan har kantats av såväl motgångar som medgångar och har fört staden från minskande befolkning till blomstrande tillväxt och framtidstro. Idag är Solna en av Sveriges mesta tillväxtkommuner 2018. Här möjliggörs för fler att bo och verka, mångfald uppmuntras, storstadspuls och hållbarhet är närvarande samtidigt som nya jobb skapas och ett närvarande engagemang inte minst bland solnaborna själva formar nyskapande idéer.

Solna växer idag. I stort och i smått. Med stadsplanering för nya stadsdelar och ny simhall men också för en skola som är till för alla, där sexåringen till slut knäcker läskoden och en ny värld öppnar sig. Så följ med oss och fira denna känsloväckande, välmående 75-åring! Spännande info, härliga bilder och mer uppgifter om olika evenemang kopplade till firandet finner du här.

Dela: