Nyheter - Om Solna

Nya kvarter växer fram vid gula linjens Södra Hagalund

19 september 2019

Nya bostäder, kontor och mötesplatser växer fram i anslutning till den nya tunnelbanestationen Södra Hagalund på den gula linjen som byggs ut genom Solna. Nu går detaljplanen ut på samråd efter beslut i byggnadsnämnden.

Välkommen på medborgardialog om trygghet

18 september 2019

Vill du vara med och bidra till ett tryggare Solna? Under 2019 kommer Lokalpolisen Solna och Solna stad att vid fyra tillfällen genomföra medborgardialoger med solnaborna, för att ta reda på var, när och hur det är tryggt respektive otryggt i Solna. Måndagen den 23 september har du möjlighet att träffa representanter från lokalpolisen och Solna stad vid Bergshamra centrum för att ställa frågor och fylla i en enkät. Dina synpunkter är viktiga för vårt gemensamma brottsförebyggande arbete!

Nu är det dags att utse årets internationalist

17 september 2019

Internationella kommittén i Solna delar årligen ut utmärkelsen "Årets Internationalist" till en person eller en arbetsgrupp som på ett framgångsrikt sätt använt det internationella arbetet för att utveckla verksamheten. Nu är du välkommen med din nominering.

Solna ska bli en klimatneutral stad med ny strategi

17 september 2019

Solna stad har tagit fram sin första klimatstrategi som ska ge inriktning för såväl minskad klimatpåverkan som anpassning av staden till ett förändrat klimat.

Ansök om likabehandlingsbidrag

27 augusti 2019

Likabehandlingskommittén har möjlighet att ge bidrag till verksamheter som har en idé om att utveckla sitt likabehandlingsarbete. Sista ansökningsdag är 20 september 2019.

Nominera till likabehandlingspriset 2019

27 augusti 2019

Solna stads likabehandlingspris delas ut till den verksamhet eller person som under året arbetat framgångsrikt med likabehandling på ett utvecklande och nyskapande sätt. Sista anmälningsdag är 20 september 2019.

Beslut om detaljplan ger klartecken för tunnelbana genom Solna

27 augusti 2019

Detaljplanen för utbyggnaden av tunnelbanan till Arenastaden via Hagastaden och Södra Hagalund beslutades av kommunfullmäktige den 26 augusti 2019.

Kommunfullmäktige sammanträder

26 augusti 2019

Måndagen den 26 augusti sammanträder kommunfullmäktige i Solna stadshus. Följ mötet på plats eller via livesändningen på webben. Start kl 18.00!

Uppdaterad information med anledning av explosion i Hagalunds industriområde

23 augusti 2019

I natt inträffade en explosion vid infarten till Industrivägen i Hagalunds industriområde. Tidigare avspärrningar är nu hävda och framkomligheten normal. Personal arbeta med att städa upp området.

Filtrera nyheter