• Guide

Foodtruck - ansökan

På den här sidan hittar du information om hur du söker tillstånd som behövs för att sälja livsmedel från en rörlig livsmedels­anläggning (foodtruck eller ambule­rande/mobilt gatukök).

Vilka tillstånd behövs för en foodtruck?

När du ska sälja mat från en foodtruck eller ett mobilt gatukök behöver du göra en anmälan om registrering av livsmedels­verksamhet och ansöka om tillstånd att använda offentlig plats.

Anmäla livsmedels­verksamhet Visa Dölj

Din foodtruck (mobilt gatukök) ska vara registrerad som en livsmedels­anläggning i den kommun där verksamheten huvudsakligen bedrivs. Det finns en guide för att anmäla livsmedels­verksamhet i Solna Stad.

Tillstånd att använda offentlig plats Visa Dölj

Om du vill stå på ett torg istället för på en väg eller parkerings­plats behöver du tillstånd från Polisen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. att använda offentlig plats.

Om marken tillhör Solna stad kommer Polisen att skicka en kopia på tillstånds­ansökan till staden. Du kan läsa mer om hur du ansöker i guiden för ansöka om tillstånd att använda offentlig plats.

Innan du ansöker

Ta reda på vilka lagar och regler som gäller för din livsmedels­verksamhet.

Ta reda på om du behöver tillstånd från andra myndigheter.

När ansökan kommit in

Om din verksamhet uppfyller kraven i villkoren för markupplåtelse Pdf, 189 kB, öppnas i nytt fönster. skickas parkerings­tillståndet med post.

När du fått tillståndet

Du är ansvarig för att verksam­heten följer lagar och regler. Du har också ansvar för att anmäla förändringar till Solna stad.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad