Använd vatten hållbart – fyll vattenflaskan själv

Torsdag 6 juni firades nationaldagen i Hagaparken med sång, musik, dans och picknick i det gröna. Firandet är ett samarbete mellan Kungliga Operan, Kungliga hovstaterna och Solna stad. På plats fanns även Norrvatten med en dricksvattenstation.

Dricksvattenstation. Pallkrage fylld med vattenflaskor.

Norrvatten delade i samarbete med Solna stad ut miljövänliga vattenflaskor som besökarna i Hagaparken kunde fylla i vattenstationen. Norrvatten vill tillsammans med Solna stad uppmärksamma vikten av att använda vatten hållbart i vardagen. Till exempel genom att fylla en egen vattenflaska med kranvatten.

Tips för att spara vatten

Andra exempel på hållbar vattenanvändning i vardagen är att stänga av kranen under tandborstningen, fylla tvättmaskinen och att ta en dusch i stället för ett bad.

Vatten är en förutsättning för allt liv, världens viktigaste livsmedel och en av våra stora klimatutmaningar. Klimatförändringar tillsammans med nationella och globala krav gör att vi måste använda vatten på ett hållbart sätt.

Läs mer om hållbar vattenanvändning på norrvatten.se/sparavatten Länk till annan webbplats.

Det är Norrvatten som producerar dricksvattnet i Solna stad. Norrvatten är ett kommunalförbund som ägs gemensamt av Solna stad och tretton andra kommuner i norra Storstockholm.


Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad