Solna får högst betyg i länet

Idag presenterades enkätsvaren från Svenskt Näringslivs årliga nationella undersökning av det lokala företagsklimatet. Den visar att Solna får högst sammanfattat omdöme av Stockholms läns 26 kommuner och att Solna fortsätter vara bäst i länet.

Det lokala näringslivet i Solna fortsätter att vara nöjda och staden förbättrar sig ytterligare på det sammanfattande omdömet när de har tyckt till om hur de upplever företagsklimatet. Det visar Svenskt Näringslivs årliga undersökning av företagsklimatet i Sveriges kommuner. 3 800 företag i Stockholms län har tyckt till om sin kommun och Solna stad får länets högsta betyg: 4,10 på en sexgradig skala. Företagens vanligaste kontakt med kommunen rör tillsyn, tillstånd och företagsbesök. Företagen ger till exempel höga betyg för kommunens attityd till företagande, god infrastruktur och bra kollektivtrafik.

– Det är jätteroligt att vi återigen ligger i topp när det gäller företagsklimatet i Stockholms län och Sverige. Företagen i Solna trivs och uppskattar kommunens service, det är även min bild när jag är ute och träffar vårt näringsliv, säger Sara Kukka-Salam, kommunstyrelsens ordförande i
Solna stad.

Enkätsvaren ligger till grund för Svenskt Näringslivs årliga rankning av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Hösten 2023 kom Solna stad på tredje plats. Årets rankning presenteras den 25 september 2024.
Ta del av enkätsvar och resultat på Företagsklimat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad