Mobil återvinning – där du bor

Den mobila miljöstationen och den mobila återvinningscentralen (ÅVC) är två tjänster som Solna stad och Sörab har för att du som bor i Solna ska kunna lämna grovavfall, elavfall och farligt avfall nära där du bor.

Mobil återvinningscentral besöker Solna.

Foto: Peter Steen

Mobil återvinningscentral (ÅVC)

Den mobila återvinningscentralen stannar regelbundet till i Solna, i Huvudsta, Bergshamra och Hagalund. Här kan du lämna mindre mängder grovavfall, farligt avfall och elavfall men även textilier och kläder till återanvändning. Det finns alltid en rådgivare och en kemist på plats, om du har frågor.

Josefin Pucher är insamlingschef på Sörab, som sköter den mobila återvinningscentralen.

Vad är det vanligaste som folk lämnar till er?

– Det är en salig blandning, men trasiga och förbrukade saker som folk har hemma. För att nämna några så är det vanligt att man kommer med småelektronik, farligt avfall, textilier eller grovavfall. Men även matolja, olja från fritering och liknande kan lämnas till mobil ÅVC.

Vad ska man tänka på innan man lämnar avfall hos er?

– Man måste sortera sitt avfall innan man lämnar det och alla säckar ska tömmas. Vi tar i första hand emot trasiga saker. Grejer som är hela och kan säljas lämnar vi över till second hand. Har man ömtåliga och värdefulla saker är det alltid bäst att lämna direkt till second hand.

Vad kan man inte lämna hos er?

– Vi tar inte emot vitvaror som kyl, frys, disk- eller tvättmaskiner. Inte heller stenar, jord eller bildäck. På grund av platsbrist kan vi inte heller ta emot trädgårdsavfall. Utöver SÖRABs anläggningar kan Solnaborna även nyttja Stockholm Vatten och Avfalls anläggningar för sådant som de inte kan lämna till mobil ÅVC.

Mobil ÅVC besöker Hagalundsgatan 11 den 4 december kl. 16.30-19.30.

Mobil ÅVC och vilka datum den besöker Solna.

SÖRABs anläggningar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Stockholm Vatten och Avfalls anläggningar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mobil miljöstation i Solna

Den mobila miljöstationen stannar på åtta platser runt om i staden och utgår varje helgfri torsdag eftermiddag från Solnaplan. Här kan du lämna mindre mängder grovavfall, farligt avfall och elavfall. Det finns alltid personal på plats som kan hjälpa dig.

Mobil miljöstation och öppettider i Solna.

 

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad