Premiär för Poddklubben för seniorer

Hälsopedagog Erika Hagström ser fram emot givande samtal om existentiella frågor nu när de första avsnitten är publicerade. Första poddcirkeln hålls den 29 augusti.

Erika Hagström sitter ned och väntar på de första gästerna till Poddcirkeln.

Snart är inga stolar tomma. Erika Hagström är förväntansfull inför första poddcirkeln. Välkommen du också!

Friskvård handlar inte bara om att motionera och hålla sig i form, det sociala och mentala är också viktigt. Det gäller inte minst de äldre, som ofta börjar tänka mer på livets förgänglighet och andra existentiella frågor när pensionsåldern passerats. Omvårdnadsförvaltningens förebyggande verksamhet har tagit fasta på detta i sin nya satsning.

Poddklubben för seniorer utgår från en serie samtal seniorer emellan, som tar upp existentiella ämnen som vänskap, sorg och kärlek. De fem avsnitten publiceras ett i månaden under augusti-december på streamingtjänsten SoundCloud. Vem som helst kan lyssna på samtalen, länkar läggs upp löpande på solna.se/poddklubben Länk till annan webbplats..

Mer än bara en podd

Solnas seniorer erbjuds också gruppsamtal som följer upp ämnet i varje månads avsnitt – en poddcirkel enligt samma princip som en bokcirkel med andra ord. Platsen för poddcirklarna är biblioteket i Solna centrum med start tisdagen den 29 augusti. Erika Hagström, hälsopedagog och utbildad samtalsledare, kommer att hålla i träffarna.

- Samtalen i poddavsnitten kommer att väcka tankar hos många som lyssnar och det är viktigt att få ge uttryck för sina funderingar. Det är ofta lugnande att höra andra reflektera över samma saker som en själv, då blir det också lättare att själv komma vidare, säger hon.

Information om poddavsnitten och hur man lyssnar hittar du på solna.se/poddklubben Länk till annan webbplats.. Där finns också information om hur du anmäler dig till gruppsamtalen i poddcirkeln.

Friskvårdsarbetet når allt fler

Poddklubben för seniorer är en naturlig utveckling för omvårdnadsförvaltningens förebyggande verksamhet, som ständigt söker nya vägar att stärka Solnas seniorer. Det digitala blir allt viktigare och många äldre är inte bekväma med ny teknik.

Genom den digitala fixaren, som hjälper äldre att komma igång och lära sig använda digitala verktyg, har förvaltningen gjort det lättare för de äldre att själva aktivera sig. Till exempel kan de ta del av de filmer förvaltningen spelat in och lagt upp på Solnakanalen (YouTube) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med instruktioner om hur man kan träna själv utifrån sina egna förutsättningar.

Med Poddklubben för seniorer och träffarna i poddcirkeln, breddar man utbudet av digitalt material tillsammans med ett nytt erbjudande om social gemenskap – allt för en sund själ i en sund kropp.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad