Nu startar Etableringstrappan för nyanlända

Onsdag 7 juni klockan 13.00 inviger Solna stad Etableringstrappan på biblioteket i Solna centrum. Den nya verksamheten ska erbjuda ett sammanhållet stöd till Solnas nyanlända och hjälp med bland annat myndighetskontakter, studie- och yrkesvägledning och arbetssökande.

Etableringstrappan kommer att drivas gemensamt av etableringsenheten, vuxenutbildningen och näringslivs- och arbetsmarknadsavdelningen i Solna stad. Verksamhetens modell består av fem steg och börjar redan när en nyanländ person kommer till Solna. Därefter sker ett startmöte, följt av flera aktiviteter så som studiebesök, läxhjälp och träffar med bland annat jobbcoacher och företag. Målsättningen är att deltagarna slutligen ska komma i sysselsättning via antingen ett jobb, en praktikplats eller studier.

- Nu växlar vi upp arbetet med att bryta utanförskap och segregation i Solna. Som en person som själv varit nyanländ, kan jag vittna om hur betydande och värdefull en sådan här satsning hade varit för mig och min familj när vi först kom till Sverige. Etableringstrappan kommer ge fler nyanlända Solnabor möjlighet att komma i arbete eller påbörja studier, säger Faradj Koliev, ordförande i kompetensnämnden i Solna stad.

Invigningen sker onsdag 7 juni klockan 13.00 på biblioteket i Solna centrum med representanter från Solna stad på plats.

En del av Solnamodellen

Etableringstrappan är en del av Solnamodellen, stadens metod att tillsammans med näringslivet rusta, och stödja arbetssökande Solnabor i att gå från bidrag till egen försörjning via arbete, studier eller företagande.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad