Mycket att göra i Hagalund under sommaren

Det händer mycket för sommarlovslediga barn och unga i Hagalund i sommar.

Aktiviteterna i Hagalund i sommar genomförs av stadens personal i samverkan med föreningslivet och sommarjobbande Solnaungdomar.

Sommarhäng på Hagalunds torg

Platssamverkan Hagalund fyller torget med aktiviteter i samverkan med verksamheter och föreningar i området. Polis, ambulans och brandkår kommer på besök och föreningar ordnar prova-på-tillfällen och uppträdanden i exempelvis fäktning, dans och musik. En foodtruck finns på plats
vissa dagar och Ett Levande Hagalund håller Kafé Levande Lunden
öppet klockan 11.00 – 16.00 alla dagar.

Sommarhänget pågår på dagtid måndag-fredag veckorna 25 och 26 mellan klockan 10.00 – 16.00. Alla aktiviteter är avgiftsfria och öppna för alla.

Aktiviteter vecka 26 Visa Dölj

Måndag 26/6

11.00 Street art - färglägg torget med kritor
13.00 Träffa Storstockholms brandförsvar
14.00 Musikuppträdande med Kulturskolan

Tisdag 27/6

14.00 Sagostund med Solna bibliotek
14.00 Musikuppträdande med Kulturskolan
17.00-20.00 Chilla, grilla & quizza

Onsdag 28/6

11.00 Rundpingis
13.00 Träffa ambulanssjukvården
14.00 Fotbollsturnering

Torsdag 29/6

13.00 Träffa Storstockholms brandförsvar
18.00 Disco, karaoke, chips & läsk

Fredag 30/6

13.00 Sommarlekar och femkamp
10.00 SeniorKubb
15.00 Glassparty! Willys bjuder på glass

Kulturparken i Hagalund

Solna kulturskola återkommer även i år med den uppskattade Kulturparken i grönskan bakom kulturskolans lokaler i Parkskolan. Där bjuder man in till workshops för barn och unga i dans, konst, musik och teater. Vissa aktiviteter är drop-in och några kräver föranmälan.

Dansworkshop, pysselhörna, akrobatik och teaterlek är exempel på vad man kan prova på att göra. Det finns också möjlighet att anmäla sig till avgiftsbelagda dagläger med teman som Fantasy och Musikal. Kulturskolan bjuder också på några offentliga konserter och föreställningar på olika platser i Hagalund.

Kulturparken pågår veckorna 25-27 och 32. Fullständigt program och information om anmälan med mera hittar du på solna.se/kulturparken.

Utomhusbio, badkvällar och spontanidrott

Fabrik 38 håller öppet för äldre ungdomar nästan hela sommaren och ordnar en hel del aktiviteter. Det blir bland annat sommarhäng kvällstid på Hagalunds torg, utomhusbio och 5-kamp, samt utflykter till Huvudstabadet och Bergshamra med olika vattenaktiviteter.

Vecka 29 och 30 gör Fabrik 38 ett sommaruppehåll. Då ordnas istället spontanidrott med AIK Fotboll och AIK Handboll. I Hagalundsparken är alla åldrar välkomna att köpa glass och fika i kiosken som är öppen hela sommaren.

Naturskola för elever på Parkskolan

Under veckorna 32- 33 erbjuds eleverna på Parkskolan F - åk 3 att lära sig mer om naturen i närområdet Hagalund. Naturpedagogen Elisabeth Brömster kommer att hålla i naturskolan tillsammans med personal från skolan. Det sker under fritidstiden och är en frivillig aktivitet att delta i. Under passen kommer barnen att få lära sig mer om djur, insekter, växter och fåglar. Eleverna ska också få bygga fågelholkar som ska sättas upp i Hagalund.

Biblioteket hälsar på

Biblioteken i Solna dyker upp med sin mobila filial under sommaren - håll utkik efter bibliotekscykeln! På schemat står bland annat sagoläsning vid plaskdammen för de minsta Solnaborna och besök hos de äldre på Ankaret. Biblioteket anordnar också program på den öppna scenen på Olle Olsson Hagalundmuseets gård.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad