Publik framför stora scenen i Hagaparken tittar på konsert. 

Fira nationaldagen i Hagaparken

Tisdagen den 6 juni med start kl. 11.00 firas nationaldagen i Hagaparken. Firandet är ett samarbete mellan Kungliga Operan, Kungliga Hovstaterna och Solna stad.

Kungliga Operan bjuder traditionsenligt in till årets firande av nationaldagen, tillsammans med Kungliga Hovstaterna och Solna stad, tisdagen den 6 juni.

På den stora utomhusscenen på Pelousen i hjärtat av Hagaparken bjuder solister, dansare och musiker ur Kungliga Hovkapellet, Kungliga Operans kör och Kungliga Baletten på höjdpunkter ur sin balett- och operarepertoar. Det blir ett varierat program med såväl klassiker som Mozart, Verdi och Taube som publikfavoriter: Solna kulturskolas barnkör som tillsammans med Kungliga Hovkapellet framför Bellmans Fjäriln vingad och ett spralligt Astrid Lindgren-medley. Försommarkonserten avslutas med nationalsången tillsammans med publiken.

– Det finns ingen finare plats att fira nationaldagen på än Hagaparken. Välkomna till vår fina stad och njut av en fullspäckad dag, både för de stora och de små. Det säger Sara Kukka-Salam, kommunstyrelsens ordförande i Solna stad.

Upplevelser och aktiviteter för barn och unga

Försommarkonserten startar klockan 14.00, men redan klockan 11.00 öppnar familjeområdet vid Koppartälten med upplevelser och aktiviteter för alla åldrar, kostnadsfritt. Du kommer bland annat kunna testa tåskor, skapa blommor och fjärilar i papper, samt prova kostymer från Operans och Solna kulturskolas kostymförråd. Visningar och vandringar för hela familjen anordnas med tema Gustav III och den engelska parken.

Hålltider:

  • Klockan 11.00 – 16.00
  • Familjeaktiviteter vid Koppartälten i Hagaparken

  • Klockan 12.00 – 16.00
  • Guidade visningar i Gustav III:s paviljong varje hel timme

  • Klockan 13.30
  • Solna stads kulturstipendier delas ut. Solistuppträdande av årets Krausstipendiat

  • Klockan 14.00
  • Försommarkonsert med balett

Inför besöket Visa Dölj

Ta gärna cykel eller promenera till parken. Om du väljer att ta bilen, respektera vakternas inslussning till anvisad plats. Glöm inte att betala parkeringsavgift 25 kr/timme. Du måste betala även om du står utanför ordinarie parkeringsområde. Du betalar med appen MOBILL parkering. Ladda ner den i din mobiltelefon innan du är på plats för att undvika överbelastning. Parkeringszon 2504 Haga gäller för hela området. Observera att det finns mycket begränsat med parkeringsplatser.

Mat & dryck

Servering av mat och dryck sker på flera platser i parken. Ta gärna med dig egen picknick, det finns gott om plats på den stora gräsmattan! Observera att det råder grillningsförbud i hela parken. Engångsgrillar är inte tillåtna. Dricksvattenstation och utdelning av flaskor finns vid informationstältet vid Koppartälten. Avfallsstationer med källsortering finns vid Koppartälten.

Övrigt

WC finns på flera platser i parken, se skyltning. Samlingsplats för bortsprungna barn är i informationstältet vid Koppartälten. Publikvärdarna delar ut pappersarmband till barn där du kan skriva dina kontaktuppgifter. Sjukvård finns vid informationstältet vid Koppartälten.

Om evenemanget Operan i Haga

Nationaldagsfirandet i Hagaparken är ett samarbete mellan Kungliga Operan, Kungliga Hovstaterna och Solna stad. Servering av mat och dryck sker på flera platser i parken. Ta gärna med dig egen picknick! Mer information hittar du på Operans webbplats Länk till annan webbplats..

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad