Med anledning av skjutningen i Huvudsta

Under fredagen och lördagen har det varit flera skjutningar och sprängningar på olika ställen i Stockholmsområdet. En av dessa skjutningar skedde sent i fredags kväll i området kring Huvudsta centrum.

En 38-årig man, enligt uppgift hemmahörande i södra Stockholm, har avlidit av sina skador. Brottsplatsen har under natten varit avspärrad, då polisen har arbetat i området. Det är oklart hur länge avspärrningarna är kvar, men de fanns fortfarande kvar på morgonen.

- Det här är andra skjutningen i Solna på mycket kort tid. Vi kommer under dagen att sätta in flera åtgärder för att öka tryggheten för medborgarna, säger Sara Kukka-Salam, kommunstyrelsens ordförande i Solna stad.

Staden stärker närvaron i Huvudsta under helgen

Staden kommer att stärka sin fysiska närvaro i Huvudsta centrum under lördagen. Bland annat arrangeras en nattvandring dit allmänheten kan ansluta. Samling sker klockan 20.00 utanför Huvudsta centrums tunnelbanestation. Stödtelefonen för psykiskt och socialt omhändertagande (POSOM) kommer att aktiveras dit allmänheten kan ringa om man känner oro. Numret till stödtelefonen är 08-746 39 99.

Staden närvarar även under söndagen, med personal på plats i Huvudsta centrum för stöd och samtal klockan 12-15.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad